Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Inamicul învaţă rapid”. Primul ordin dat de noul ministru rus al Apărării trupelor din Ucraina. Ce obligație au pe front

Principalul obiectiv al Rusiei este să câştige pe câmpul de luptă în Ucraina cu pierderi minime în rândul trupelor sale, a declarat marţi noul ministru rus al Apărării, Andrei Belousov.

Rusia trebuie să-şi folosească toate instrumentele avansate şi eficiente din arsenalul său în acest conflict şi are nevoie de mai multă eficienţă în gestionarea cheltuielilor militare, precum şi de inovare, a indicat Belousov (foto, dreapta), un economist fără experienţă militară nominalizat de preşedintele Vladimir Putin în locul lui Serghei Şoigu, relatează Reuters, citată de Agerpres.

"Inamicul învaţă rapid. Situaţia legată de folosirea noilor tehnologii se schimbă pur şi simplu în fiecare săptămână. Iar aici noi trebuie nu doar să învăţăm, trebuie să fim înaintea inamicului", Rusia trebuie să inoveze "noi metode de a purta un război", a explicat noul ministru rus al Apărării.

Fără o nouă mobilizare în Rusia

Acesta a fost însărcinat de Putin să maximizeze eficienţa economiei ruse de război, în timp ce trupele ruse desfăşoară acţiuni ofensive prin care încearcă să înainteze mai mult în interiorul teritoriului ucrainean.

Andrei Belousov a subliniat că este imperativ ca soldaţii ruşi să fie dotaţi cu cele mai moderne echipamente, inclusiv drone şi sisteme de comunicaţii, precum şi cu muniţii suficiente.

Citește și
Andrei Belousov si Vladimir Putin
Cine este Andrei Belousov, noul ministru al Apărării din Rusia. Detalii mai puțin știute despre viața sa

El a asigurat în schimb că nu este nevoie de vreo nouă mobilizare în Rusia. Singura mobilizarea ordonată de Putin de când a declanşat războiul contra Ucrainei a fost în septembrie 2022, când au fost mobilizaţi peste 300.000 de rezervişti şi sute de mii de ruşi au părăsit atunci ţara de teama că ar putea fi chemaţi în armată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult