Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Este o prostie”: Putin critică refuzul Germaniei de a cumpăra gaze prin Nord Stream 2

Refuzul Germaniei de a certifica conducta Nord Stream 2 și de a cumpăra gaz rusesc nu are sens economic, a spus Vladimir Putin, scrie Sky News.

Liderul rus, care a vorbit miercuri la o conferință de energie la Moscova, a spus că nu poate înțelege de ce Germania este încă pregătită să cumpere gaz rusesc pompat prin Ucraina, dar nu să cumpere gaz prin conducta Nord Stream 2.

„Este un fel de prostie”, a spus el.

Liderul rus a mai susținut că exploziile care au deteriorat gazoductul Nord Stream care leagă Rusia și Europa anul trecut nu ar fi putut fi efectuate fără sprijinul unui guvern.

Conducta Nord Stream 2 trece prin Marea Baltică, începând din apropierea Golfului Narva, în zona Ust-Luga din regiunea Leningrad din Rusia.

Ajunge la Lubmin, un oraș german de pe coasta de nord, lângă Greifswald.

A fost finalizat în septembrie 2021, dar nu a fost niciodată pus în funcțiune după ce Berlinul a renunțat la certificare cu doar câteva zile înainte ca Moscova să-și trimită trupele în Ucraina.

În septembrie anul trecut, exploziile au făcut găuri atât în conductele Nord Stream 1, cât și în una dintre conductele Nord Stream 2.

Rusia a acuzat anterior SUA și Marea Britanie pentru explozii, dar ambele țări au negat implicarea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult