Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Erau scaune care se izbeau, aveau bâte”. Noapte de coșmar cauzată de sute de huligani violenți în Dublin

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost o noapte violentă în Dublin. Sute de huligani s-au bătut cu poliția, au incendiat mașini și au jefuit magazine, după ce un bărbat, despre care s-a crezut că e migrant a înjunghiat mai multe persoane, inclusiv copii în fața unei școli.

Autoritățile au arestat 34 de scandalagii.

Violențele au început la câteva ore după un atac comis lângă o școală din centrul orașului Dublin. Un bărbat a rănit cu un cuțit cinci persoane, între care și 3 copii. A fost prins imediat.

Liam Geraghty, purtător de cuvânt al poliției: „Nu există nicio activitate teroristă care să aibă legătură cu acest caz.”

Cu toate astea, pe rețelele sociale s-a răspândit informația că atacatorul ar fi un migrant algerian. Sute de huligani de extremă dreapta s-au adunat să protesteze la locul atacului, dar au intrat în conflict cu poliția. Printre martorii la violențe a fost și o româncă, blocată într-un hotel din cauza incidentelor.

Anny Sescu, româncă în Dublin: „Erau scaune care se izbeau, aveau bâte, vandalizau tramvaiul care era chiar în fața noastră. Nu știam dacă sunt oameni înăuntru, ne-am speriat. Din motive de securitate nu ne-au mai dat voie să ieșim afară pentru că era mult prea periculos.”

Citește și
dublin
Manifestații în Dublin după atacul în care cinci persoane au fost rănite. O mașină de poliție a fost incendiată

Huliganii au devastat zeci de vehicule și au jefuit mai multe magazine. Peste 400 de polițiști au fost trimiși în zonă.

Autoritățile au dat vina pe mesajele postate pe rețelele sociale, care ar fi pus provocat reacția violentă a huliganilor.

Leo Varadkar, premierul Irlandei: „Scandalagiii au făcut de râs orașul Dublin, au făcut de râs Irlanda, și-au făcut de râs familiile și s-au făcut de râs pe ei înșiși.”

Bărbatul care a provocat scandalul este cetățean irlandez și locuiește în Dublin de cel puțin 20 de ani.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult