Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zelenski: „Rusia va pierde războiul în cazul în care contraofensiva Ucrainei va avea succes”

Într-un interviu acordat jurnaliștilor americani, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că Rusia duce o luptă disperată în fața contraofensivei Ucrainei.

Volodimir Zelenski a declarat pentru NBC News că Rusia duce o bătălie disperată în fața contraofensivei Ucrainei, deorece dacă Moscova pierde această luptă, în cele din urmă va pierde războiul.

"Poporul nostru eroic, trupele noastre de pe frontul de luptă se confruntă cu o rezistență foarte dură. Pentru că pentru Rusia, dacă pierde această campanie în Ucraina, aș spune că înseamnă, de fapt, pierderea războiului", a spus Zelenski în cadrul interviului acordat celor de la NBC News.

Mai mult, președintele Ucrainei a mărturisit că veștile de pe front "sunt în general pozitive, dar sunt foarte dificile".

Zelenski a recunoscut că politicienii americani care iau în considerare reducerea ajutorului militar acordat țării sale reprezintă "un mare risc pentru Ucraina", dar liderul de la Kiev crede că acest lucru nu se va întâmpla.

Zelenski: „Dacă Rusia ocupă Ucraina, se va muta în țările baltice, în Polonia, în orice țară NATO”

Fostul președinte american Donald Trump a declarat că va pune capăt războiului imediat, dar nu a explicat cum, în timp ce se plângea de costul ajutorului. Ron DeSantis, principalul său rival și actualul guvernator al statului Florida, a revenit asupra comentariilor în care a minimalizat războiul ca fiind o "dispută teritorială" în care SUA nu trebuie să se "încurce și mai mult".

Astfel, Zelenski a spus că, dacă Rusia învinge Ucraina, ar putea trece la o țară vecină care este aliată a NATO, riscând un război mondial mai amplu din cauza clauzei de apărare reciprocă a Alianței.

"Sunt ei pregătiți să înceapă un război pentru a-și trimite copiii? Sunt pregătiți să moară? Dacă Rusia ocupă Ucraina, se va muta în țările baltice, în Polonia, în orice țară NATO, iar în acest caz particular, SUA va trebui să aleagă între a desființa NATO sau a lupta", a spus Zelenski când a fost întrebat despre Trump și DeSantis, conform NBC News.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult