Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zelenski se revoltă: „China este un instrument în mâinile lui Putin”. Cum ar putea perturba Beijingul summitul din Elveția

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski acuză China că face presiuni asupra altor țări pentru a nu participa la viitoarele negocieri de pace din Ucraina.

În cadrul unei conferințe de presă la forumul de apărare Shangri-La din Singapore, Zelenski a declarat că partea chineză face presiuni asupra altor țări și a liderilor acestora pentru a nu participa la summitul de pace din Elveția, ce se va desfășura în pe 15 și 16 iunie.

Astfel, liderul de la Kiev acuză Beijingul că ajută Rusia să perturbe o conferință de pace privind războiul din Ucraina.

„Rusia, folosindu-se de influența chineză în regiune, folosindu-se și de diplomații chinezi, face totul pentru a perturba summitul de pace. Este regretabil că o țară atât de mare, independentă și puternică precum China este un instrument în mâinile lui Putin”, a spus Zelenski, citat de Euronews.

Zelenski: „Ucraina este pregătită să asculte diverse propuneri”

În timpul conferinței, Zelenski i-a îndemnat pe înalții oficiali din domeniul apărării să participe la summitul din Elveția - declarându-se dezamăgit de faptul că unele națiuni nu s-au angajat să participe.

Citește și
volodimir zelenski
Zelenski exultă după ce Biden le-a permis ucrainenilor să lovească ținte din Rusia cu arme americane: „Este un pas înainte”

De asemenea, el a declarat că Ucraina are propuneri de făcut la summit - privind securitatea nucleară, securitatea alimentară și eliberarea prizonierilor de război.

Zelenski a mai spus că Ucraina este „pregătită să asculte diverse propuneri și gânduri care să ne conducă la sfârșitul războiului și la o pace durabilă și dreaptă”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult