Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zelenski pune Occidentul pe jar: „Dacă Rusia ne ucide pe toți, va ataca țările NATO”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a lansat un nou avertisment pentru statele occidentale și a opinat despre ce va face Rusia mai departe în cazul în care va cuceri Ucraina.

Volodimir Zelenski avertizează țările occidentale că o "alternativă" periculoasă la continuarea sprijinului acordat Ucrainei ar putea fi un atac rusesc asupra uneia dintre țările NATO.

"Dacă Rusia ne va ucide pe toți, va ataca țările NATO, iar voi vă veți trimite fiii și fiicele. Și va fi, îmi pare rău, dar prețul va fi mai mare", a avertizat Zelenski, într-un interviu acordat în cadrul emisiunii Meet the Press de la postul de televiziune NBC, potrivit Ukrainska Pravda.

După cum a spus Zelenski, este important ca aliații Ucrainei să continue să ofere sprijin în timp ce Kievul apără valorile comune, cum ar fi democrația.

Zelenski a cerut mai multe arme din partea SUA

De asemenea, Zelenski a cerut din nou mai multe sisteme de apărare aeriană din partea SUA, menționând că Ucraina are nevoie în special de drone care pot ataca și aduna informații. După cum a spus el, Ucraina a început să producă unele drone, dar are nevoie de mai multe. Fără un astfel de ajutor, va fi dificil pentru ucraineni să "facă un pas înainte", a spus președintele.

Citește și
maia sandu
Delir rusesc după ce Moldova a închis site-uri de propagandă ale Moscovei: Maia Sandu va ajunge la groapa de gunoi a istoriei

"Trebuie să ne salvăm țara. De aceea, una dintre modalități este să coproducem apărarea aeriană. Dar în această perioadă, în timpul coproducției, mesajul nostru către lume, către Statele Unite, către Europa, către Asia: să ne dea niște sisteme de apărare aeriană, doar pentru a le folosi, doar pentru a le închiria, să le închiriem, să le închiriem pentru această perioadă, mai ales iarna. Iarna este o perioadă foarte dificilă", a adăugat liderul Ucrainei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult