Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zelenski, la NBC News: Este posibil ca Al Treilea Război Mondial să fi început deja

Este posibil ca Rusia să fi declanșat deja Al Treilea Război Mondial, a declarat miercuri președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu pentru NBC News.  

Rezultatul invaziei Ucrainei de către Rusia nu a fost încă decis, dar este posibil ca decizia lui Vladimir Putin să fi declanșat deja procesul către un război global la scară largă, i-a spus Zelenski realizatorului emisiunii „NBC Nightly News”, Lester Holt, când a fost întrebat dacă înțelege preocupările președintelui Joe Biden de a nu escalada tensiunile cu Moscova.

"Nimeni nu știe dacă a început deja. Și care este posibilitatea acestui război, dacă Ucraina va cădea, în cazul în care va cădea Ucraina? Este foarte greu de spus", a spus Zelenski.

”Și am văzut asta acum 80 de ani, când a început Al Doilea Război Mondial... nimeni nu a putut prezice când a început războiul la scară largă” - a mai spus el.

Zelenski a mai subliniat că rezultatul acestui război va pune „în joc întreaga civilizație”.

Citește și
Biden Putin
Președintele SUA, Joe Biden, l-a numit ”criminal de război” pe Vladimir Putin

Zelenskyy a transmis miercuri dimineață un mesaj virtual ambelor camere ale Congresului SUA, cerând din nou ca NATO să impună o zonă de restricție aeriană deasupra Ucrainei.

El a făcut apel la un sprijin mai puternic din partea parlamentarilor americani și a lui Biden, spunând că este o „teroare pe care Europa nu a mai văzut-o de 80 de ani”.

„Am un vis... Pot spune, am o nevoie, o nevoie de a ne proteja cerul”, a spus el Congresului, invocându-l pe Martin Luther King Jr. „Am nevoie de decizia ta, de ajutorul tău, ceea ce înseamnă exact același lucru, același lucru pe care îl simți când auzi cuvintele „Am un vis”.

Dorința declarată a Ucrainei de a se alătura alianței militare a fost unul dintre motivele pe care Putin l-a folosit pentru a-și justifica invazia. O promisiune de a înceta aderarea la NATO este, de asemenea, una dintre condițiile sale pentru a pune capăt războiului.

Ucraina a înlăturat un președinte pro-Kremlin în 2014, iar Putin este condus de dorința de a opri Ucraina și foștii săi vecini sovietici să devină mai strâns aliniați cu Occidentul democratic.

De asemenea, Putin a anexat Crimeea, o peninsulă ucraineană de-a lungul Mării Negre, declarând-o oficial teritoriu rus în 2014.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult