Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zelenski dezvăluie cea mai înfricoșătoare concluzie a sa despre Putin: „Lumea a permis apariția unui astfel de personaj”

După cinci luni de când Vladimir Putin a ordonat invazia trupelor sale în Ucraina, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a dezvăluit ceea ce i se pare cel mai terifiant la omologul său rus.

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

Într-un interviu acordat jurnalistului britanic Piers Morgan, Zelenski a declarat că "cel mai înspăimântător lucru" în legătură cu războiul în curs de desfășurare din țara sa este faptul că Putin înțelege dezastrul pe care l-a provocat invazia Rusiei, potrivit Newsweek.com.

"Mi se pare că cel mai înspăimântător lucru este faptul că el este, de fapt, sănătos la cap și înțelege ce face", a spus Zelenski. "Aș spune că aceasta este cea mai înspăimântătoare concluzie pe care o pot face - că înțelege ce face, că știe câți oameni ucide. Știe câți oameni au fost violați și de către cine, și numărul de copii uciși sau deportați", a adăugat liderul de la Kiev.

Președintele ucrainean a mai spus că singurul lucru pe care l-a înțeles este că "lumea a permis ca această situație să se dezvolte, a permis apariția unui astfel de personaj" și, din această cauză, responsabilitatea pentru războiul din Ucraina revine "întregii lumi".

Citește și
kasparov si putin
Marele șahist Gari Kasparov a dezvăluit când urmează ca Putin să anunțe victoria în Ucraina
Volodimir Zelenski: „Responsabilitatea pentru războiul din Ucraina revine întregii lumi”

Președintele ucrainean a declarat că singurul lucru pe care l-a înțeles este că "lumea a permis ca această situație să se dezvolte, a permis apariția unei astfel de persoane" și, din această cauză, responsabilitatea pentru războiul din Ucraina revine "întregii lumi".

În cadrul aceluiași interviu a fost prezentă și soția președintelui ucrainean, Olena Zelenska, care a spus că este "dificil de exprimat în cuvinte" ceea ce simte despre Putin.

"Nu este posibil să înțelegi cum o idee strâmbă poate arunca întreaga omenire în Evul Mediu. Chiar nu am cuvinte și chiar nu vreau să spun nimic cu voce tare, pentru că nu există cuvinte normale pentru a descrie acest lucru", a spus ea.

În timpul interviului, Zelenski l-a numit pe premierul britanic Boris Johnson, care a fost recent forțat să plece din funcție de către propriii membri ai Parlamentului, cel mai apropiat aliat al său pe fondul războiului din Ucraina.

"Am fost în contact o dată la două zile. Nu am fost conectat doar pe cale birocratică. Am putut să îl sun o dată pe zi, o dată la două zile. Când situația a devenit mai ușoară după ocuparea Kievului, am fost în contact săptămânal. Nu ca și cum am avea o conversație o dată pe lună sau o dată la șase luni", a spus el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult