Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zelenski, apel disperat către Vest, după ce „gunoaiele de ruși” au comis un nou atac sângeros în centrul Ucrainei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ucraina, armata și națiunea sa au primit, marți, o lovitură teribilă. Două rachete balistice rusești au lovit clădirea Institutului Militar de Comunicații și spitalul învecinat, din orașul Poltava, în centrul țării.

Sunt cel puțin 49 de morți și 220 de răniți.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Am primit raportul preliminar referitor la bombardamentul rusesc în Poltava. Două rachete balistice rusești au lovit o instituție de instruire (militară) și un spital învecinat. O clădire a instituției a fost parțial distrusă. Oamenii sunt prinși sub dărmături. Mai mult de 180 au fost salvați. Din nefericire, mulți au fost uciși”.

Rachetele au lovit, una după alta, Institutul Militar de Comunicații din Poltava și un spital din apropiere.

Victimele, așadar, sunt cadeți militari. Au fost speculații că exploziile i-ar fi surprins pe terenul de paradă și în cantină. Dar comunicatul Ministerului Apărării dezminte: "Predarea era în desfăsurare cand a sunat alarma, dar exploziile au avut loc după doar câteva minute. Nu era nicio paradă sau alt eveniment", afirmă comunicatul oficial.

Citește și
patriot
Senatul a adpotat proiectul de lege al Guvernului privind donarea unui sistem de rachete sol-aer Patriot către Ucraina

Volodimir Zelenski: „Gunoaiele de ruși vor fi trași la răspundere pentru ce au făcut. Și, încă o dată, facem un apel către oricine din lume care are puterea să oprească această teroare: Este nevoie de sisteme de apărare antiaeriene și rachete în Ucraina, nu să fie ținute în depozite, pe undeva. Armamentul cu rază lungă de acțiune ne poate apăra de teroarea Rusiei și este nevoie de acesta acum, nu cândva, mai târziu”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult