Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zelenski anunţă noi sancţiuni împotriva sectorului financiar al Rusiei. „Le provocăm pierderi extraordinar de semnificative”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat duminică un nou pachet de sancţiuni ce vizează sectorul financiar al Rusiei, în efortul de a viza rezervele Moscovei care sunt destinate războiului, informează dpa.

Sancţiunile afectează nu doar reprezentanţii sectorului bancar din Rusia, ci şi Bursa de Valori din Moscova, supusă acum măsurilor punitive.

"Astăzi, statul nostru face un nou pas cu sancţiuni împotriva tuturor celor care alimentează agresiunea rusă", a spus Zelenski în discursul său video difuzat duminică seară la Kiev.

Sancţiunile, a spus el, sunt baza pentru ca aliaţii din Occident să adopte, de asemenea, măsuri punitive, potrivit Agerpres.

Volodimir Zelenski a mai spus că cel de-al zecelea pachet de sancţiuni al Ucrainei este deja în lucru."Colaborăm cu partenerii noştri pentru a-l consolida", a spus el.

În plus, miniştrii de externe din statele membre ale Uniunii Europene plănuiesc să discute acest subiect luni, la Bruxelles. Preşedintele Ucrainei a cerut tuturor statelor responsabile să se alăture "sancţiunilor împotriva terorii".

Zelenski afirmă că Rusia a suferit pierderi "extraordinar de semnificative" în estul Ucrainei 

Armata Ucrainei provoacă pierderi "extraordinar de semnificative" forţelor ruse în apropierea oraşului Vuhledar din regiunea estică Donbas, a mai declarat duminică Volodimir Zelenski, informează Reuters

"Situaţia este foarte complicată. Şi ne luptăm. Distrugem invadatorii şi provocăm pierderi extraordinar de semnificative Rusiei", a afirmat preşedintele Zelenski în intervenţia sa video.

 

Preşedintele ucrainean s-a referit la mai multe oraşe din Donbas, unde se concentrează luptele de luni de zile."Cu cât Rusia suferă acolo mai multe pierderi în Donbas - în Bahmut, Vuhledar, Marinka, Kreminna - cu atât mai repede vom putea pune capăt acestui război cu victoria Ucrainei", a spus el.

Volodimir Zelenski a vorbit şi despre starea apărării în alte sectoare ale frontului după o întâlnire extinsă a comandamentului militar.

Situaţia este sub control în apropierea portului Odesa de la Marea Neagră, iar trupele "protejează" regiunea centrală Zaporojie, controlată parţial de forţele ruse.

"Rezultate foarte bune" sunt la graniţa de nord cu Rusia şi Belarus, zone în care trupele ucrainene au reluat controlul asupra oraşele în septembrie şi octombrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult