Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zelenski, anunț crucial despre sfârșitul războiului cu Rusia: „Sunt încrezător”. Ce va pregăti până la sfârșitul anului

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat că Ucraina pregătește un plan "clar și detaliat" pentru a pune capăt războiului, care va fi gata în acest an.

Ucraina își va prezenta în curând viziunea detaliată privind energia, securitatea alimentară și schimburile, a mai anunțat liderul de la Kiev, în timpul timpul unei conferințe de presă cu președintele sloven Natasa Pirc Musar.

"Calea diplomatică aleasă de Ucraina este inițiativa noastră, deoarece suntem o victimă a acestui război. Summitul pentru pace a avut loc, iar acum lucrăm în detaliu la trei planuri: energie, securitate alimentară și schimburi. Sunt încrezător că vom rezolva aceste probleme. Cel puțin, vom pregăti un plan detaliat. Acest lucru se va întâmpla în curând”, a transmis Zelenski, citat de Ukrainska Pravda.

Nu totul depinde numai de Ucraina

„De asemenea, vom dezvolta toate celelalte puncte ale formulei de pace și vom pregăti un plan cuprinzător care va fi pe masa tuturor partenerilor noștri. Este extrem de important pentru noi să prezentăm un plan de încheiere a războiului care va fi susținut de majoritatea lumii. Aceasta este calea diplomatică la care lucrăm”, a adăugat președintele Ucrainei.

Cu toate acestea, Zelenski a menționat că nu totul depinde numai de Ucraina. Președintele a adăugat că un plan clar și detaliat va fi gata în 2024.

Citește și
zelenski, von der leyen, charles michel
UE și Ucraina au semnat un acord de securitate. Cum va acționa Bruxelles-ul în cazul în care Rusia va lansa o nouă invazie

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult