Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zelenski a evaluat criza de la granița cu Polonia: „Nu este vorba de cereale, ci de politică”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a criticat blocarea punctelor de control de la granița polono-ucraineană de către fermierii polonezi și a făcut apel la soluții raționale comune pentru această situație.

În cadrul discursului său de luni seară, Zelenski a spus că evenimentele de la granița polono-ucraineană "nu pot fi tratate ca ceva normal sau de rutină".

"Doar 5% din exporturile noastre agricole trec granița poloneză. Deci, în realitate, problema nu este grâul, ci mai degrabă politica. În apropiere de Kupiansk, nu departe de granița rusă, unde artileria rusă lovește zi și noapte, știrile de la granița poloneză par o bătaie de joc", a spus liderul ucrainean, potrivit Ukrainska Pravda.

Tren de pasageri, blocat de protestatari

Zelenski a menționat că sunt necesare decizii raționale comune pentru a rezolva această problemă: "în principal deciziile noastre comune cu polonezii, precum și cu toți cei din Europa care sunt preocupați de soarta Europei".

Duminică, 18 februarie, în cursul serii, protestatarii au încercat să blocheze calea ferată la punctul de control Yahodyn-Dorohusk, dar poliția a intervenit. Traficul de camioane la acest punct de control a fost complet blocat în acea zi.

Citește și
fermieri polonia proteste
Fermierii polonezi blochează drumurile şi graniţa cu Ucraina într-un protest la scară naţională

La 19 februarie, compania feroviară ucraineană Ukrzaliznytsia a raportat că protestatarii au blocat trecerea trenului de pasageri Kiev-Chelm, dar problema a fost rezolvată după intervenția poliției, mai notează jurnaliștii ucraineni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult