Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zelenski a dezvăluit primul pas al „planului de victorie” al Ucrainei: „Putin va pierde”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a oferit primul detaliu din ceea ce Kievul numește „planul de victorie” al Ucrainei, în contextul războiului cu Rusia.

Zelenski a declarat, în timpul unui discurs alături de premierul croat Andrej Plenkovic, că primul pas din planul său de victorie este de a invita Ucraina să adere la NATO.

Volodimir Zelenski a vorbit din nou despre „planul de victorie” al Ucrainei, pe care l-a prezentat deja președintelui american Joe Biden și îl prezintă acum altor lideri, și a menționat că, dacă ar fi pus în aplicare pe deplin, Rusia ar pierde capacitatea de a amenința Ucraina sau pe oricine altcineva din Europa.

Zelenski: „Nu va exista pace fără certitudine geopolitică”

„Primul pas al planului se concentrează pe faptul dacă problema incertitudinii geopolitice din Europa va fi rezolvată - dacă Ucraina va obține un loc în NATO. Dacă da, și dacă acest lucru este confirmat în mod corespunzător, Putin va pierde din punct de vedere geopolitic. Rusia trebuie să recunoască faptul că Europa are granițe și state independente, iar fiecare are dreptul de a-și alege viitorul. Adevărul este că acceptarea de către Rusia a acestei realități poate începe doar cu realizarea faptului că Ucraina nu va mai fi niciodată cucerită de Rusia... Nu va exista pace fără certitudine geopolitică”, a spus Zelenski, potrivit Ukrainska Pravda.

Zelenski a mai spus că, în lunile următoare, vede o șansă de a stabili condițiile prealabile pentru ca războiul ruso-ucrainean să se încheie în 2025 în condiții acceptabile pentru Ucraina, iar acest lucru necesită „decizii îndrăznețe” din partea celor mai influenți aliați ai Ucrainei.

Citește și
volodimir zelenski, kamala harris
Kamala Harris i-a cerut lui Volodimir Zelenski să-și aleagă succesorul dacă este ucis sau capturat

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult