Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de membri ai unui gang al unor adepţi ai supremaţiei albilor, Peckerwoods, inculpaţi în California

Zeci de membri ai unui gang al unor adepţi ai supremaţiei albilor, Peckerwoods, au fost inculpaţi în California cu privire la trafic de droguri, o ”lovitură critică” aplicată acestei organizaţii criminale neonaziste, relatează AFP.

Cantităţi importante de droguri, inclusiv fentanil, un opioid de sinteză a cărui răspândire face multe victime în Statele Unite, şi numeroase arme ilegale au fost confiscate în percheziţii coordonate vizând ”Peckerwoods din Valea San Fernando”, în apropiere de Los Angeles.

”Departamentul Justiţiei a aplicat o lovitură critică Peckerwoods din Valea San Fernando”, a salutat miercuri într-un comunicat secretarul american al Justiţiei Merrick Garland.

”Ideologia violentă a supremaţiei albilor şi activităţile infracţionale extinse ale Peckerwoods reprezintă o ameninţare la adresa populaţiei”, a denunţat procurorul federal Martin Estrada, care a catalogat gruparea drept o ”forţă distrugătoare”.

Acte de inculpare a 68 de acuzaţi au fost prezentate miercuri, inclusiv capewte de acuzare de extorcare prin violenţă (racket), trafic de droguri, fraudă şi infracţiuni ale legislaţiei armelor de foc.

Potrivit actului judiciar, Peckerwoods acţionează din ordinul Aryan Brotherhood, un gang al adepţilor supremaţiei albilor afla în închisoare, şi s-au aliat gangul din închisoare Mexican Mafia, care controlează cea mai mare parte a gangurilor latino de stradă din California.

Membrii Peckerwoods poartă tatuaje naziste şi afişează simboluri ca svastici, cifra ”88” - codul ”Heil Hitler” - sau avioane germane din al Doilea Război Mondial.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult