Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de avioane de război lansate de Coreea de Nord și Coreea de Sud. Presa americană relatează posibile exerciții de tragere

12 avioane de război ale Coreei de Nord ar fi zburat în apropierea graniței cu Coreea de Sud, potrivit Seoul-ului.

 

Incidentul a determinat Coreea de Sud să lanseze 30 de avioane militare ca răspuns, conform ABC News. 

Potrivit armatei din Coreea de Sud, opt avioane de luptă nord-coreene și patru bombardiere au zburat în formație. Se spune că avioanele nord-coreene ar fi efectuat exerciții de tragere aer-sol.

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice spre apele sale de est

Anterior, Coreea de Nord a lansat două rachete balistice spre apele sale de est, iar Coreea de Sud a efectuat exerciții navale cu Statele Unite și Japonia în largul coastei de est a Peninsulei Coreene, ca răspuns.

Coreea de Nord a lansat joi două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune spre apele sale de est, după ce Statele Unite au retrimis un portavion în apropierea Peninsulei Coreene. Mișcarea SUA a veit după ce Phenianul a lansat o rachetă cu capacitate nucleară deasupra Japoniei.

Citește și
racheta balistica
„Am crezut că este război”. Panică în Coreea de Sud, după un test eșuat. O rachetă s-a prăbușit și a provocat un incendiu

Cele mai recente lansări de rachete sugerează că liderul nord-coreean Kim Jong Un este hotărât să continue cu testele de arme menite să-i sporească arsenalul nuclear, sfidând sancțiunile internaționale. Mulți experți spun că scopul lui Kim este să câștige în cele din urmă recunoașterea Statelor Unite ca stat nuclear legitim și ridicarea sancțiunilor, deși Statele Unite și aliații săi nu au arătat niciun semn că permit acest lucru.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult