„Dumnezeu nu este nici bărbat, nici femeie”: Polemica momentului dezbătută în Biserica Angliei
Tema, care a fost discutată de cei care urmează credința creștină de mulți ani, este explorată de două comisii într-un nou proiect comun.
Proiectul a fost lansat ca răspuns la o întrebare adresată de un înalt reprezentant al Bisericii Angliei, Joanna Stobart, care a dorit o actualizare cu privire la „limbajul mai incluziv” în slujbele Bisericii Angliei și să se refere la Dumnezeu într-un „ mod non-gen”.
Deși detaliile specifice ale scopului și rezultatului proiectului rămân neclare, unii au răspuns deja la posibilitatea unor schimbări.
Ian Paul, doctor în teologie, a spus pentru Telegraph că orice schimbare ar reprezenta o abandonare a propriei doctrine a Bisericii. El a spus că aceasta ar însemna îndepărtarea doctrinei Bisericii de a fi „întemeiată în scripturi”.
Publicația a susținut că au existat apeluri pentru a nu mai face referire la Dumnezeu ca, „El” și „Tatăl nostru” de zeci de ani.
Un purtător de cuvânt al Bisericii Angliei a declarat pentru Sky News că a existat un interes mai mare pentru explorarea unui nou termen în ultimii 20 de ani, dar a vrut să clarifice că nu există planuri de „abolire sau revizuire substanțială a liturghiilor autorizate în prezent”.
„Creștinii au recunoscut încă din cele mai vechi timpuri că Dumnezeu nu este nici bărbat, nici femeie, totuși varietatea de moduri pentru descrierea lui Dumnezeu găsite în Scripturi nu a fost întotdeauna reflectată în închinarea noastră”, a mai spus purtătorul de cuvânt.