Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Dacă șeful îți cere să transporți cadavre, o faci?”. Cum a ajuns un șofer român să fie condamnat la închisoare în Franța

Un șofer român de TIR a fost condamnat la 20 de luni de închisoare în Franța. După ce va fi eliberat, bărbatul va fi expulzat, iar timp de zece ani nu va avea voie să intre în această țară.

În vârstă de 39 de ani, românul a primit această pedeapsă după ce a fost prins cu 40 de kilograme de canabis în camion, informează cotidianul Midi Libre.

Șoferul de TIR, care avea canabisul ascuns în încărcătura cu vin din semiremorcă, a fost arestat pe 6 aprilie, la Millau. Cinci zile mai târziu, el a fost prezentat la tribunal. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea și interdicția pe teritoriul francez, bărbatul a primit și o amendă vamală de 10.000 de euro.

Potirvit sursei citate, românul nu poate fi considerat traficant, ci mai degrabă „cărăuș”.

Bărbatul, care este căsătorit și are doi copii, a spus în instanță că a fost instruit să circule între Spania și Germania, fără să i se dea alte detalii.

Citește și
sofer roman
Un șofer român de TIR a văzut mâini ieșite prin prelata camionului său. Ce a găsit în remorcă

Totuși, în telefonul său mobil, polițiștii au găsit câteva mesaje cel puțin ciudate. „Nu miroase, e bine, trebuie doar să treci”, scria în unul dintre acestea.

Întrebat dacă era conștient că transporta droguri, a răspuns: „Am avut îndoieli, dar șeful meu mi-a spus să mă duc și atât”, explică el.

În custodia poliției franceze, acesta a menționat că a crezut că sunt „plante uscate” sau „un produs de pus în vin”.

Explicațiile nu i-au convins pe magistrați, care au aflat de la anchetatori că șoferul s-a oprit în timpul cursei pentru a cumpăra celofan negru și a ascunde marfa și că a anulat, cu 20 de kilometri înainte de arestare, o pauză într-o zonă de odihnă de pe autostradă, unde apăruse poliția.

„Deci, dacă ar fi să te credem, șeful tău îți cere să transporți cadavre și tu o faci? E cam absurd”, a reacționat judecătoarea care l-a condamnat pe român.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult