Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Creierul” armelor din Hamas, ucis de armata israeliană. Rolul crucial pe care îl avea în gruparea teroristă

Armata israeliană a anunțat, vineri seară, că a reușit să elimine un alt membru important al grupării teroriste Hamas.

Forțele de apărare israeliene (IDF) au lansat noi atacuri aeriene asupra unor ținte Hamas și au reușit, astfel, să distrugă numeroase centre de comandă și tuneluri ale teroriștilor. Un alt triumf înregistrat în urma acestei ofensive este uciderea lui Mahmoud Sabih, un inginer senior al Hamas, care se ocupa cu dezvoltarea armelor, inclusiv drone.

Acesta a condus o unitate care a dezvoltat arme strategice pentru Hamas, drone și "a făcut schimb de experiență cu alte grupuri teroriste din Orientul Mijlociu", notează Ukrainska Pravda.

Soldații israelieni, pregătiți pentru invazia terestră

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a efectuat o vizită de seară într-o zonă în care armata israeliană era adunată în apropierea frontierei cu Gaza și "a monitorizat îndeaproape gradul de pregătire al forțelor pentru extinderea campaniei", a declarat biroul său.

Zeci de mii de militari sunt adunați în apropierea graniței cu Fâșia Gaza și așteaptă o ofensivă terestră israeliană asupra Fâșiei Gaza.

Citește și
joe biden
Joe Biden anunță „unul dintre motivele” pentru care Hamas a lansat atacul-surpriză asupra Israeului

În același timp, rachete lansate din Fâșia Gaza asupra orașului Ashkelon, situat pe coasta sudică, au provocat pagube, au declarat autoritățile locale. O rachetă a lovit direct o casă, iar alta a lovit mai multe mașini. Nu s-au înregistrat victime.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult