Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Avem probleme mai mari”. Statul NATO care se pregătește să taie orice ajutor pentru Ucraina

Unul dintre statele membre NATO intenționează să sisteze sprijinul pentru Ucraina acord până acum pe parcursul războiului împotriva Rusiei.

Partidul de stânga-populist Smer-SD al fostului premier Robert Fico a câștigat alegerile parlamentare din Slovacia după ce a promis că va opri trimiterea de arme către Ucraina. Acest anunț a fost făcut chiar de liderul formațiunii în timpul unei conferințe de presă.

„Oamenii din Slovacia au probleme mai mari decât Ucraina", a subliniat Fico, potrivit Ukrainska Pravda.

De asemenea, el a adăugat că este pregătit să înceapă negocierile cu alte partide pentru a forma un guvern de coaliție imediat ce președintele Zuzana Caputova îi va cere acest lucru.

Împotriva aderării Ucrainei la UE

„Suntem aici, suntem pregătiți, am învățat unele lucruri și am devenit mai experimentați. Avem idei clare, avem planuri clare. Știm ce ar trebui să facă guvernul”, a mai declarat Fico.

Citește și
Slovacia, Robert Fico
Alegeri foarte importante în Slovacia. Ar putea câștiga un partid pro-Rusia, care vrea să blocheze aderarea Ucrainei la NATO

Fico și-a declarat anterior intenția de a opri sprijinul militar și politic pentru Ucraina, a mai spus că este „iluzoriu” să se vorbească despre aderarea Ucrainei la UE în acel moment și că se presupune că nazismul este „tolerat” în Ucraina.

Mai mult, Fico se opune, de asemenea, sancțiunilor UE împotriva Rusiei și vrea să blocheze aderarea Ucrainei la NATO.

El propune ca, în loc să trimită arme Kievului, UE și SUA să își folosească influența pentru a forța Rusia și Ucraina să încheie un acord de pace de compromis.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult