Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Arhitectul” programului nuclear nord-coreean a murit. A fost un om de bază în dinastia Kim

Dr. Ju Kyu Chang, un oficial de rang înalt care a jucat un rol important în dezvoltarea programului nuclear al Coreei de Nord, a murit la vârsta de 89 de ani. Anunțul a fost făcut luni de televiziunea de stat KCNA.

 

Ju Kyu Chang a jocat un rol important în Comitetul Central al Partidului Muncitorilor din Coreea, cât și în Adunarea Supremă a Poporului, informează Newsweek.

„Ju Kyu Chang a fost un soldat revoluționar loial preșeintelui Kim Ir-sen, cât și lui Kim Jong-ul, un camarad apropiat de-al liderului suprem Kim Jong-un, care a avut o contribuție deosebită la consolidarea capabilităților de apărare ale țării. Deși a murit, eforturile depuse pentru partid, pentru revoluție, pentru țară și pentru popor rămân în urmă”, se precizează într-un necrolog oficial.

El a fost ministru al Apărării în Coreea de Nord și a primit sarcina de a se ocupa de dezvoltarea programului nuclear al Phenianului. De aceea, în 2013, numele său a apărut pe o listă neagră a Trezoreriei Statelor Unite, atunci când au fost impuse sancțiuni.

Citește și
tren Coreea de Nord
Oferte pentru turiștii care vor să viziteze Coreea de Nord. Cât costă un sejur de 6 nopți

Ju a absolvit prestigioasa Universitate de Tehnologie Kim Chaek, petrecându-și cea mai mare parte a carierei dezoltând arme. El ar fi jucat un rol esențial în dezvoltarea unor rachete testate de Phenian în 2009 și 2012.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult