Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zăpada și viscolul au pus stăpânire pe nord-estul SUA. Zborurile ar putea fi afectate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zăpada şi viscolul au pus stăpânire pe partea de nord-est a Statelor Unite. Peste 100 de milioane de americani sunt sub avertizare de vreme rea pentru cel puţin două zile.

Autorităţile i-au sfătuit să nu plece la drum dacă nu este absolut necesar.

Tyler Mauldin, prezentator CNN: „Cel puţin 100 de milioane de persoane sunt sub avertizare de viscol, de la statele Dakota de Nord şi de Sud până pe Coasta de Est. Pe această hartă puteţi vedea exact unde este valabilă alerta şi, totodată, zonele unde vor fi căderi masive de zăpadă."

Furtuna va aduce căderi importante de zăpadă în capitala Washington DC, unde în ultimele două ierni ninsoarea abia s-a făcut simțită. De viscol nu vor scăpa nici locuitorii oraşelor Boston, Chicago sau New York unde, după estimările specialiştilor, stratul de zăpadă ar putea măsura chiar şi o jumătate de metru.

Bill De Blasio, primar New York: „Nu trebuie să subestimăm această furtună. Luaţi-o în serios! Este o furtună periculoasă. Dacă nu trebuie să mergeţi neapărat undeva, rămâneţi acasă. "

Citește și
incendiu
Incendiu de proporții la o fabrică de reciclare din SUA. Clădirea a ars ca o torță

Zăpada şi viscolul sunt o combinaţie periculoasă pentru şoferi, așa că au fost sfătuiţi să nu plece la drum. Traficul aerian ar putea fi, de asemenea, afectat de furtună. Potrivit meteorologilor, vremea se va mai îmbunătăţi abia de miercuri.

Cei care locuiesc în zona montană din California experimentează deja, de o săptămână, ninsori abundente. O familie s-a trezit peste noapte cu locuinţa aproape îngropată în zapadă.

Cabana de vacanţă a familiei se află în oraşul Tahoe. Deşi vin anual aici în timpul sezonului de schi, oamenii spun că este pentru prima dată când văd aşa ceva.

Mary Heller, proprietara cabanei: „Când ne-am trezit dimineaţă, zici că eram într-o peşteră. Fiecare fereastră era complet acoperită complet de zăpadă. Simţeam cum mă cuprinde un pic claustrofobia şi mă îngrijora faptul ca nu cumva gurile de ventilaţie să fie înfundate de zăpadă. Aşa că am ieşit imediat din casă şi am început să dau la lopată. "

Ninsorile abundente vor continua în Tahoe, iar salvamontiştii au avertizat că s-ar putea produce avalanșe.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult