Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Am văzut-o izbită de tavan, apoi căzând pe podea”. Zeci de persoane au fost rănite în timpul unor turbulențe puternice

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cel puţin 36 de persoane au fost rănite, după ce un avion a fost afectat de turbulenţe foarte puternice înainte de aterizarea la Honolulu, capitala statului american Hawaii.

Din fericire, nimeni nu a suferit răni care să-i pună viața în pericol. Dar toți au o poveste palpitantă de depănat la masa de Crăciun.

Plecat din Phoenix, Arizona, avionul companiei Hawaiian Airlines s-a confruntat cu turbulenţe violente cu vreo 30 de minute înainte de aterizarea la Honolulu.

Pasager: „Mi-a trecut toată viața prin fața ochilor”.

Avionul s-a zdruncinat și, brusc, a căzut în gol, cam ca atunci când ești într-un roller coaster.

Se pare ca aeronava Airbus A330, cu 278 de pasageri și 10 membri ai echipajului, a trecut prin două pierderi bruște de altitudine.

Citește și
f-35
Un avion de ultimă generație, F-35, a ratat manevra de aterizare, iar pilotul s-a catapultat în ultimul moment

Kaylee povestește că aeronava a intrat în zona de turbulențe în momentul în care mama ei se întorcea de la toaletă.

Kaylee: „Mama nu avea centura pusă și, când m-am uitat în dreapta, am văzut-o izbită de tavan, apoi căzând la podea. Au fost mai mulți pasageri care s-au lovit la cap. La aterizare, paramedicii i-au scos pe mulți în carucioare cu rotile, ori pe tărgi. Câtorva le șiroia sângele din rănile suferite la cap”.

20 de pasageri de diferite vârste, de la un copil de 14 luni la persoane adulte, au fost transportaţi la spital. Ceilalți 16 au primit îngrijiri în aeroport și lăsați să plece acasă.

Genki Kino, meteorolog: „Au fost furtuni cu tunete peste tot în zonă. Credem că avionul a trecut direct printr-un ghem de furtună”.

Printre răniți se numără și trei dintre angajații companiei aeriene.

Angajat: „Eram la curent cu prognoza meteo, cu instabilitatea din zonă. Semnalul luminos pentru cuplarea centurii de siguranță era aprins în momentul incidentului”.

Administraţia Federală pentru Aviaţie din Statele Unite investighează incidentul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult