Modifica setarile cookie
Toate categoriile

YouTube blochează canalul Duma TV al camerei inferioare a Parlamentului rus, stârnind indignarea oficialilor ruşi

YouTube a blocat televiziunea Duma TV, care transmite din camera inferioară a Parlamentului rus.

Citește aici LIVE UPDATE | Războiul din Ucraina, ultimele informații. Ziua 45

Decizia a atras un răspuns indignat din partea oficialilor ruşi, care au spus că cel mai popular serviciu de streaming din lume (difuzare video) s-ar putea confrunta cu restricţii ca măsură de retorsiune, relatează Reuters, citată de News.ro.

Un mesaj postat sâmbătă pe YouTube preciza că Duma TV a fost „închis pentru o încălcare a termenilor şi condiţiilor YouTube”.

YouTube, deţinut de Alphabet Inc’s, a fost supus presiunii din partea Roskomnadzor, autoritatea de reglementare în domeniul mass-media, iar oficialii au răspuns rapid.

Citește și
ursula si zelenski
Ursula von der Leyen îi promite lui Zelenski să accelereze examinarea candidaturii Ucrainei la UE

„Din câte se pare, YouTube şi-a semnat singur mandatul. Salvaţi conţinut, transferaţi-l pe platformele ruseşti. Şi, grăbiţi-vă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, prin Telegram.

Roskomnadzor a precizat că a cerut Google să restabilească imediat accesul la canalul Duma.

„Compania americană de IT aderă la o poziţie pronunţată anti-rusă în războiul informaţional declanşat de Occident împotriva ţării noastre”, a comunicat Roskomnadzor.

Google nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Vyacheslav Volodin, purtătorul de cuvânt al Dumei, a afirmat că demersul YouTube este o dovadă suplimentară a încălcării drepturilor şi libertăţilor de către Washington.

„SUA doresc să obţină un monopol în promovarea informaţiilor. Nu putem lăsa să se întâmple acest lucru”, a transmis Volodin pe Telegram.

Rusia a restricţionat deja accesul la Twitter, Facebook şi Instagram, de când a trimis mii de trupe în Ucraina pe 24 februarie.

Rusia a încercat anterior să interzică aplicaţia de mesagerie Telegram, folosită acum pe scară largă de oficiali, dar a ridicat interdicţia la jumătatea anului 2020.

Unele canale mass-media din Rusia au considerat mişcarea ca pe o capitulare, dar Roskomnadzor a menţionat că a acţionat în aşa manieră, deoarece fondatorul rus al aplicaţiei, Pavel Durov, era pregătit să coopereze în combaterea terorismului şi a extremismului pe platformă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult