Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea rea a făcut prăpăd în mai multe regiuni din Europa. Mai mulți oameni au murit și zeci de case au fost distruse

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vremea rea a făcut prăpăd în toată regiunea Balcanilor. În Muntenegru cel puțin doi oameni au murit în furtunile care au răvășit țara, iar în Croația și Serbia grindina a distrus zeci de case și culturi agricole.

În acest timp un uragan de categoria a patra a măturat insulele Caraibe. 7 oameni și-au pierdut viața, iar câteva mii au rămas fără case. Furtuna puternică se îndreaptă acum spre Jamaica și insulele Cayman. Dezlănţuite după multe zile cu temperaturi caniculare - furtunile și ploile torențiale au rupt acoperișuri, au smuls copaci și au inundat străzile mai multor orașe din Croația, Bosnia și Serbia. Și Muntenegru a avut de suferit din cauza vijeliilor. Pe litoralul adriatic, în mai multe orașe, furia naturii a provocat haos. Plajele sunt devastate, iar culturile agricole - compromise. Cel puţin doi oameni şi-au pierdut viaţa. Prăpăd a fost şi în Rusia, la Sankt Petersburg, unde vântul a suflat cu forţa unei tornade.

Rafalele au doborât o macara, iar sediul Gazprom a fost lovit de fulger. Între timp, uraganul Beryl își continuă traiectoria prin Caraibe. Aceste imagini dezolante arată forța cu care urgia a lovit insulele din estul arhipelagului.

Furtuna puternică a adus rafale de vânt de 250 de kilometri pe oră în Grenada. Uraganul şi-a arătat apoi forţa nimicitoare în nord-estul Venezuelei. Următoarea destinaţie pe traiectoria urgiei este Jamaica. Oamenii şi-au făcut provizii de apă, alimente și generatoare. Andrew Holness, Prim-ministrul insulei Jamaica: ”Îi sfătuiesc pe toți oamenii din Jamaica să considere acest uragan drept o amenințare serioasă." Beryl este cel mai timpuriu uragan format în Oceanul Atlantic care lovește cu o asemenea forță. De obicei, sezonul uraganelor din Atlantic se intensifică la sfârșitul lunii iulie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult