Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea a luat-o razna pe planetă: bombardamente cu grindină, caniculă și invazie de lăcuste

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vremea a luat-o razna pe tot globul. Furtuni violente cu grindină au doborât copaci, în Bavaria, iar după caniculă, fermierii din Sardinia se confruntă cu o invazie masivă de lăcuste. 

Iar în capitala Indiei, New Delhi, s-a înregistrat un record absolut de temperatură, 48 de grade Celsius!

Furtunile abătute asupra Bavariei au fost de scurtă durată, dar violente. Copacii au fost doborâţi de vântul puternic. Iar oraşul Kaufbeuren a fost suspus unui bombardament cu grindină.După ce un val de caniculă a trecut peste Sardinia, temperaturile s-au mai domolit, dar fermierii se confruntă cu o nouă amenințare.

Aproape 2000 de hectare de culturi au fost afectate de o invazie masivă de lăcuste, în care unii au văzut nici mai mult nici mai puţin decât semne ale apocalipsei biblice. În unele zone, oamenii spun că roiurile de insecte au acoperit culturile devorează totul în calea lor, lăsând animalele fără furaje. Este cea mai mare invazie de lăcuste din ultimii 60 de ani, spun autorităţile italiene. Din păcate, nu există prea multe soluţii aşa că fermierii nu au decât să aştepte ca lacomele insecte... să se mute de pe câmpurile lor agricole.

De câteva zile, India se confruntă cu un val de căldură nemaiîntâlnit. Iar la New Delhi, s-au înregistrat 48 de grade Celsius, un nou record absolut de temperatură.

Citește și
Lacuste
Invazie de lăcuste într-o regiune. Au devorat totul în calea lor

Canicula extremă a afectat şi alte părti din nordul sub-continentului indian.

Media temperaturilor a fost în jurul valorii de 45 de grade Celsius, foarte mult chiar şi pentru India, la jumătatea lunii iunie.

Canicula îi chinuie pe cei care trăiesc acolo: mulţi au preferat să rămână în case, iar cei care au fost nevoiţi să iasă în soare au căutat să se răcorească aşa cum au putut.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult