Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iarna face ravagii în Europa. O „ninsoare apocaliptică” a îngropat Moscova, canalele din Amsterdam au devenit patinoar

Your browser doesn't support HTML5 video.

Iarna provoacă ravagii în Europa. Doi oameni au murit şi zeci de persoane au fost rănite, pe o şosea îngheţată din Italia, unde peste 20 de maşini au intrat unele în altele.

În plus, o "ninsoare apocaliptică", potrivit meteorologilor ruşi, a "îngropat" Moscova sub un strat de zăpadă de aproape 70 de centimetri.

Fenomenul a paralizat traficul şi a provocat întârzierea a zeci de curse aeriene. Este cea mai strașnică ninsoare înregistrată în Moscova în ultimii 8 ani și nu se va opri până duminică seară.

A fost prăpăd pe această autostradă de lângă Torino. Poleiul care a acoperit partea carosabilă, dar şi şoferii neatenţi, au dus la producerea unui accident în lanţ.

A fost de ajuns că un autoturism să derapeze, pentru ca apoi alte zeci de maşini să intre în coliziune. Mulţi pasageri au rămas blocaţi în vehicule şi au avut nevoie de ajutorul celor de la descarcerare. În urma carambolului, traficul pe Autostrada A32 a fost blocat ore bune.

Citește și
UE prelungește cu un an sancţiunile împotriva Rusiei, în urma anexării Crimeei
Rusia anunță că va răspunde cu sancţiuni în oglindă la orice noi sancţiuni ale UE

 

Zăpadă de peste 70 de centimetri în regiunea Moscovei

 

"În Moscova au căzut 56 de centimetri de zăpadă, ultima dată când a nins atât de mult în capitala rusă a fost în martie 2013", a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor meteorologice Fobos pentru agenţia de presă RIA.

Sursa citată a adăugat că "este foarte posibil" ca în oraş stratul de zăpadă să ajungă la 60 de centimetri, doborând recordul înregistrat în 1956.

Totodată, în provincia Moscovei zăpada acumulată ajunge deja la 71 de centimetri, potrivit expertului citat.

În capitala rusă a început să ningă abundent de vineri după-masă şi, potrivit experţilor, va continua să ningă sâmbătă şi duminică.

Serviciile de transport moscovite au informat că zeci de zboruri au fost anulate sau amânate, iar autorităţile s-au văzut nevoite să vină în ajutorul a 100 de autoturisme şi 387 de camioane blocate în zăpadă pe arterele din oraş.

În câteva ore au fost raportate zeci de accidente. Peste 10.000 de lucrători au fost mobilizați pentru curățarea șinelor de tramvai și de tren din Moscova și împrejurimi.

Pe aeroporturile din zona capitalei au fost amânate și chiar anulate zeci de zboruri.

Alexey Babunashvili, șef echipă de intervenție: "Curăţăm zăpada zi și noapte. Ieri am strâns până la 1.500 de metri cubi de omăt".

Potrivit autorităților locale, va fi nevoie de cel puţin trei zile pentru a curăța toate străzile din capitala rusă.

 

Zăpadă în Croația, olandezii patinează pe canalele din Amsterdam

 

Vremea rea stăpânește, de altfel, în multe părți ale Europei. În Bulgaria, vântul a bătut cu o forță năucitoare și a doborât copacii. Un astfel de moment a fost surprins de camerele de supraveghere în centrul orașului Haskovo. Din fericire, incidentul nu a făcut victime.

Un vortex polar neobişnuit şi-a făcut prezenţa şi în sudul Croaţiei. Mai multe localităţi aflate pe coasta Adriatică, unde rareori ninge, au fost acoperite de un strat de zăpadă.

Mercurul din termometre a coborât sub zero grade şi, potrivit meteorologilor din zonă, aşa va rămâne pentru câteva zile.

Feriboturile care ar fi trebuit să plece de pe continent au fost oprite de vântul puternic care continuă să bată dinspre marea Adriatică.

În schimb, în Olanda continuă gerul, iar locuitorii din Amsterdam și-au văzut visul cu ochii. Pot patina pe canalele înghețate bocnă, prima oară după 3 ani. Guvernul le-a cerut oamenilor să păstreze distanța la patinaj și să fie prudenți.

Înghețul a dat și în Ungaria, creând peisaje feerice pe malul lacului Balaton. Vin oameni de la zeci de kilometri distanță să-și facă poze printre țurțuri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult