Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rezultatul votului de neîncredere împotriva Theresei May. Premierul demisionează în 2022

Your browser doesn't support HTML5 video.

Theresa May a primit un vot de susţinere din partea majorităţii parlamentarilor Partidului Conservator.

UPDATE 23:00 Partidul Conservator şi-a exprimat încrederea în Theresa May. 200 de parlamentari dintre cei 317 prezenţi au votat pentru premier. 

UPDATE 22:00 Votul s-a încheiat, a început numărătoarea. Presa britanică spune că May nu va avea emoţii, dar un număr mare de oponenţi ar fi o lovitură pentru poziţia ei în partid.

La Londra a început miercuri seară votul de neîncredere faţă de premierul Theresa May, iniţiat în cadrul Partidului Conservator de către deputaţi membri ai acestei formaţiuni ostili acordului privind Brexitul pe care şefa guvernului l-a convenit cu UE, transmit agenţiile AFP şi Reuters.

Cu puţin timp înaintea începerii acestui vot, care se va termina în jurul orei 20:00 GMT, Theresa May a anunţat, potrivit unuia dintre deputaţi, că ea intenţionează să demisioneze înaintea viitoarelor alegeri, prevăzute pentru anul 2022.

Citește și
Brexit
Theresa May a amânat votarea acordului pentru Brexit, de treamă să nu fie respins

Rezultatul votului este aşteptat în jurul orei 23:00. Theresa May are nevoie de o majoritate simplă - de 159 din cele 317 voturi ale deputaţilor conservatori - pentru a rămâne la conducerea Partidului Conservator şi a guvernului. Numărătorile făcute de BBC şi Telegraph arată că May ar avea peste 170 de voturi de partea ei.

Conform ultimei evaluări făcute de agenţia Reuters pe baza declaraţiilor din presă şi de pe reţelele de socializare, şefa guvernului este susţinută de circa 200 dintre deputaţii conservatori, ceea ce i-ar asigura o majoritate consistentă pentru a trece cu bine de acest vot de neîncredere care este un efect al nemulţumirilor create de prevederile acordului privind Brexitul.

Theresa May se confruntă atât cu parlamentarii care consideră că ea a făcut prea multe concesii Uniunii Europene (în special prin acceptarea mecanismului de ''backstop'' pentru Irlanda de Nord), cât şi cu cei care se opun ieşirii Regatului Unit din UE.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult