Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vor fi interzise prin lege începând cu data de 1 noiembrie. Decizia luată de autorităţi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Şampaniile pentru copii şi alte răcoritoare ale căror ambalaje imită băuturile alcoolice au fost interzise prin lege în Lituania.

Guvernul de la Vilnius vrea astfel să reducă consumul de alcool printre minori, într-o ţară care deţine locul I în Uniunea Europeană pe cap de locuitor.

Legea votată în Parlamentul de la Vilnius interzice companiilor să mai producă sau să comercializeze băuturi răcoritoare destinate copiilor și adolescenților, dacă sunt ambalate în recipiente care imită băuturile alcoolice.

Ministrul lituanian al Sănătăţii susţine că măsura are rolul de a descuraja consumul de alcool printre minori.

Aurelijus Veryga, Lithuanian Minister of Health: "Dacă nu vrem să-i învăţăm pe copiii noştri să bea, e evident că nu trebuie să imităm băuturile alcoolice şi nici gesturile care sunt făcute de adulţi".

Citește și
Instructor auto
Un instructor auto îi învăța pe elevi să conducă în timp ce era beat. Reacția colegilor

Noua lege intră în vigoare pe 1 noiembrie.

De cealaltă parte, parlamentarii opoziţiei de la Vilnius susţin că iniţiativa legislativă nu era necesară şi nu va avea efectele dorite.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, lituanienii sunt cei mai mari consumatori de băuturi alcoolice din Uniunea Europeană.

În medie, consumul ajunge la 15 litri de alcool pur de persoană, adică aproximativ 157 de sticle de vin pe an. Pentru a combate această situaţie, Lituania a introdus măsuri drastice: limita de vârstă pentru consumul de alcool a fost ridicată de la 18 la 20 de ani, iar comercializarea băuturilor alcoolice se poate face doar ziua, într-un anumit interval orar.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult