Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Volodimir Zelenski: Trupele ruse râd și „vânează” ucraineni. Este absolut ilogic să avem arme și să nu le putem folosi

Întârzierea lui Joe Biden de a permite folosirea armelor occidentale împotriva țintelor din Rusia a lăsat forțele Kremlinului să râdă de Ucraina și au putut să „vâneze” oamenii, a declarat Volodimir Zelenski pentru Guardian.

Într-un interviu amplu la Kiev, președintele ucrainean a spus că întârzierea Casei Albe a costat vieți și l-a îndemnat pe președintele SUA să-și depășească grijile cu privire la o posibilă „escaladare” nucleară cu Moscova.

În interviul său cu Guardian, Zelenski a spus clar că trebuie să poată folosi arme „puternice” cu rază lungă de acțiune, care pot lovi ținte în interiorul teritoriului rusesc – o linie roșie pe care Casa Albă a refuzat să o ridice.

SUA, a spus el, trebuie să „credă mai mult în noi”.

Fără această undă verde, Zelenski a spus că alți aliați, cum ar fi Marea Britanie, ar putea să nu permită Ucrainei să folosească armele cu rază lungă de acțiune.

„Crede-ne, trebuie să răspundem. Ei nu înțeleg altceva decât forța. Nu suntem prima și nici ultima țintă”, a spus el despre Rusia.

„Cred că este absolut ilogic să avem arme [occidentale] și să vedem ucigașii, teroriștii, care ne ucid din partea rusă. Cred că uneori doar râd de această situație”, a spus el.

„Este ca și cum ai fi la vânătoare pentru ei. Vânătoarea de oameni. Ei înțeleg că îi putem vedea, dar nu putem ajunge la ei”.

Zelenski a mai spus:

Noi arme americane încă nu au ajuns în cantități suficiente pentru a echipa brigăzi ucrainene suplimentare în nord-est, unde Rusia avansează. Vladimir Putin a fost comparat cu Adolf Hitler, spunând: „Putin nu este nebun. Este periculos, ceea ce este mult mai înfricoșător.” El i-a cerut fostului prim-ministru britanic Boris Johnson să facă lobby cu Donald Trump în preajma unui vot din Congresul SUA din aprilie pentru a aproba un ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, căruia republicanii de dreapta s-au opus.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult