Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Volodimir Zelenski susține că această iarnă va decide soarta războiului cu Rusia: „Va fi un punct de cotitură”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski crede că această iarnă va fi un "punct de cotitură" în războiul țării sale cu Rusia, după o serie de succese militare înregistrate din această săptămână.

„Cred că această iarnă este un punct de cotitură și că poate duce la eliberarea rapidă a Ucrainei”, a declarat Zelenski la cea de-a 17-a reuniune anuală a Strategiei Europene de la Ialta, potrivit The Hill.

Ministerul rus al Apărării a declarat că și-a retras trupele din mai multe orașe de lângă Harkov, în estul Ucrainei, după ce forțele ucrainene au făcut progrese semnificative în regiune în ultima săptămână.

Zelenski cere mai multe arme

Președintele ucrainean a cerut, de asemenea, mai mult sprijin militar din partea aliaților săi, menționând că „dacă am fi puțin mai puternici cu armele, am elibera mai repede”.

Administrația Biden a anunțat recent că va trimite un ajutor militar de 2 miliarde de dolari Ucrainei și altor țări expuse riscului de agresiune rusă, precum și 675 de milioane de dolari suplimentari pentru Ucraina sub formă de asistență în domeniul armamentului.

Citește și
rachete HIMARS
SUA susține că Ucraina a lovit peste 400 de ţinte ruseşti cu sistemele HIMARS
„Rușii fug”, susține Zelenski

Armata Ucrainei a recucerit aproximativ "2.000 de kilometri de teritoriu" în septembrie, a anunţat sâmbătă preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

El a adăugat că armata rusă face o "alegere bună" fugind din faţa contraofensivei Ucrainei în nord-estul şi sudul ţării, notează AFP.

"Până acum, de la începutul lunii septembrie, au fost eliberaţi aproximativ 2.000 km de teritoriu", a spus Volodimir Zelenski într-un mesaj video postat pe Telegram.

El nu a precizat dacă este vorba despre kilometri pătraţi.

"În ultimele zile, armata rusă ne arată ce are mai bun: spatele. La urma urmei, este o alegere bună pentru ei să fugă", a subliniat Volodimir Zelenski.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult