Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Volodimir Zelenski spune că Moscova a lansat spre Ucraina, doar luna aceasta, 2.400 de bombe ghidate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Moscova acuză Kievul că a atacat, cu bombe cu dispersie, orașul Sevastopol, din Crimeea. Cel puțin șase oameni au murit, printre care trei copii, unul de doar doi ani.

La rândul său, Rusia a continuat să bombardeze intens orașul ucrainean Harkov.

Explozii în succesiune rapidă au provocat panică pe o plajă din Sevastopol. Imagini postate pe internet surprind haosul iscat în zona șezlongurilor. Moscova acuză Kievul că a atacat orașul-port cu rachete balistice echipate cu focoase cu dispersie - muniție controversată și interzisă de multe țări.

Mihail Razvojaiev, guvernatorul regiunii Sevastopol: „Regimul terorist de la Kiev a atacat orașul Sevastopol cu muniție cu dispersie de producție americană, pe timp de vară, într-o zi de sărbătoare religioasă (Rusalii), pe vreme bună, când oamenii se relaxau pe plajă.”

Guvernatorul regiunii a anunțat că au fost interceptate cinci rachete cu rază lungă de acțiune. Dar că resturile au căzut peste oamenii aflați pe plajă și au făcut peste 120 de victime. La rândul său, Moscova a informat că una dintre rachete a eliberat bomba cu dispersie deasupra zonei de coastă.

Svetlana Petrenko, reprezentanta Comitetului de Investigații al Rusiei: „Comitetul de Investigații a deschis o anchetă penală sub articolul 205 al Codului Penal rus, adică atac terorist.”

În plus, dronele ucrainene au vizat în weekend - din nou - regiunile de la graniță. În Belgorod, atacul s-a soldat cu un mort și trei răniți.

Camera de filmat de pe uniforma unui polițist ucrainean a surprins momentul în care o rachetă lansată de ruși lovește Harkovul. Cel puțin cinci bombe aeriene ghidate au avut ca țintă, la sfârşitul săptămânii, orașul care se află la doar 30 de kilometri de frontieră. Au distrus clădiri de locuințe, magazine și stații de autobuz. Cel puţin trei oameni au murit și zeci au suferit răni. Un proiectil a vizat infrastructura energetică, așa că, ieri, jumătate din Harkov nu avea curent electric.

Potrivit președintelui Volodimir Zelenski, Moscova a lansat spre Ucraina, doar luna aceasta, 2400 de bombe ghidate. Este vorba despre bombe de aviaţie obişnuite prevăzute cu un dispozitiv de planare şi corecţie a traiectoriei zborului. Prin urmare, pot fi lansate de la o distanță sigură, în afara razei de acțiune a bateriilor antiaeriene ucrainene. Tocmai de aceea, Kievul cere tot mai insistent aliaților occidentali sisteme de apărare antiaeriană performante.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult