Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Volodimir Zelenski se roagă de SUA să trimită Ucrainei un nou pachet de asistență militară. Partidul lui Trump îl blochează

Your browser doesn't support HTML5 video.

Lipsa munițiilor ne obligă să ne retragem cu pași mici, spune cu revoltă președintele Ucrainei în interviuri acordate presei americane.  

Zelenski încearcă să-i convingă pe congresmenii republicani să aprobe un nou pachet de asistență militară pentru țara sa.

”Dacă se rupe frontul, rușii ar putea ajunge în marile noastre orașe”, mai spune liderul de la Kiev.

Însoțit de o echipă a postului CBS, Volodimir Zelenski a inspectat o rețea de fortificații, construită la doar câțiva kilometri de granița cu Rusia.

Liderul de la Kiev a vorbit despre cât de greu mențin ucrainenii linia frontului și într-un interviu acordat ziarului Washington Post: „Fără apărare aeriană, fără rachete Patriot, fără proiectile de artilerie de 155 de milimetri, vom fi siliți să ne retragem, cu pași mici”, a explicat Zelenski în condițiile în care, în Statele Unite, republicanii blochează de luni de zile, în Congres, noul pachet de asistență militară pentru Kiev.

Jurnalist: De ce aveți nevoie ca să opriți o nouă contraofensivă a Rusiei? Volodimir Zelenski: ”În primul rând, muniție pentru apărarea antiaeriană și obuze de artilerie. Nu mai avem muniție pentru artilerie aproape deloc.”

Citește și
volodimir zelenski
Averea lui Volodimir Zelenski. Cum a câștigat președintele Ucrainei mai mulți bani în 2023, în plin război

Chiar și așa, Zelenski spune că nu-și permite să ia în calcul înfrângerea.

Volodimir Zelenski: ”Sunt optimist în măsura în care nu există un plan B. Singura posibilitate este să rezistăm, să supraviețuim.”

Pe lângă presiunea tot mai mare de pe frontul din est, Rusia și-a intensificat dramatic atacurile asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, după atacul terorist de la sala de concerte Crocus de lângă Moscova.

Volodimir Zelenski: ”Pentru Putin nu contează sub ce pretext ne atacă iar și iar”.

În pofida tuturor evidentelor, rușii insistă să acuze Kievul că a comandat și finanțat atacul soldat cu 143 de morți.

Svetlana Petrenko, Comitetul de Investigații al Rusiei: ”Suspecții susțin că acțiunile lor, atât pregătirea atacului cât și momentele de după atacul din sala de concerte Crocus, au fost coordonate prin mesaje vocale primite pe Telegram de un bărbat care s-a prezentat sub un pseudonim. La instrucțiunile acestuia, după comiterea faptelor, teroriștii s-au dus cu mașina către granița ruso-ucraineana, ca de acolo să ajungă la Kiev pentru a-și lua banii promisi. Investigăm implicarea serviciilor speciale ucrainene în organizarea și finanțarea acestui act terorist.”

Nici măcar declarațiile publice ale aliatului de la Minsk nu tulbură tezele Kremlinului.

Alexander Lukashenko, președintele Belarusului: ”Sub nicio formă (teroriștii fugari) nu puteau intra în Belarus. Când și-au dat seama de asta, s-au întors pe călcâie și s-au îndreptat către granița ruso-ucraineana. O să-l sun pe Putin să-i spun și personal asta.”

Parcă anume pentru a alimenta isteria în societate, serviciile de securitate ruse anunță că au arestat trei „cetățeni ai unei țări din Asia Centrală” care ar fi planificat un atac cu bombă în sud-vestul Rusiei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult