Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vladimir Putin: „Se spune că Rusia vrea sa atace NATO. Prostii”

Rusia nu vrea să atace NATO, spune președintele Vladimir Putin, care a dat asiguărir că ţara sa nu are "ambiţii imperiale". Putin a spus sclar asta la doi ani de la invazia din Ucraina.

„Nu căutaţi ceea ce nu există (...) nu căutaţi ambiţiile noastre imperiale. Ele nu există", a declarat preşedintele Putin, în cadrul unei întâlniri cu agenţii de presă, în răspuns la o întrebare adresată de AFP privind prezenţa unor drapele ale Rusiei contemporane, Rusiei Imperiale şi URSS în faţa sediului Gazprom unde a avut loc întâlnirea cu jurnaliştii, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Putin a criticat cu această ocazie Occidentul care îl acuză că doreşte o confruntare militară cu NATO şi, prin urmare, trebuie să se pregătească pentru aceasta.

„Se spune că Rusia vrea sa atace NATO (...) Cine a inventat această absurditate? Prostii", a declarat liderul de la Kremlin.

Moscova a negat luni de zile că pregăteşte o ofensivă militară împotriva Ucrainei, înainte de a lansa în cele din urmă atacul din 24 februarie 2022, acuzând Occidentul că intenţionează să se folosească de aliatul ucrainean pentru a slăbi sau chiar distruge Rusia, notează AFP.

Citește și
Vladimir Putin Donald Trump
Putin cataloghează dosarele judiciare ale lui Trump drept o ”luptă politică” înaintea alegerilor din SUA

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult