Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noua „doctrină nucleară” a lui Putin include măsuri și față de state care nu au „nucleara”. „Condițiile sunt clar stipulate”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Rusia vrea să folosească arme nucleare și împotriva unor țări care, fără a avea așa ceva, sunt sprijinite de puteri nucleare.

Vladimir Putin a detaliat modificările doctrinei nucleare, în contextul în care Volodimir Zelenski încearcă să-l convingă pe Joe Biden să permită folosirea rachetelor occidentale cu rază lungă de acțiune, pentru a lovi adânc în Rusia.

Așa cum au avertizat în ultimele săptămâni diverși responsabili de la Moscova, Rusia se pregătește să-și modifice doctrina nucleară - cea care stabilește când și cum vrea Moscova să folosească armele nucleare pentru a se apăra.

Vladimir Putin: „Proiectul noii doctrine nucleare extinde categoria statelor și a alianțelor militare față de care aplicăm descurajarea nucleară. Astfel, versiunea revizuită a documentului propune să se considere o agresiune împotriva Rusiei din partea oricărui stat non-nuclear, dar care beneficiază de sprijinul unui stat nuclear, drept un atac comun asupra Federației Ruse”.

Rusia va folosi arme nucleare și dacă Belarus e atacată

Vladimir Putin a prezentat schimbările în fața Consiliului de Securitate al Federației Ruse. Țara vizată este în primul rând Ucraina, în contextul în care Kievul se zbate să obțină acordul de a folosi armele occidentale pentru a lovi adânc în interiorul Rusiei.

Citește și
Vladimir Putin
Ucraina acuză Rusia de ”şantaj nuclear” după noua ameninţare din partea lui Vladimir Putin

Vladimir Putin: ”Condițiile pentru folosirea de către Rusia a armelor nucleare sunt, de asemenea, clar stipulate. Vom lua în considerare această posibilitate în momentul primirii unor informații fiabile despre lansarea masivă a unor arme de atac și trecerea acestora peste granițele noastre. Mă refer la avioane tactice si strategice, rachete de croazieră, drone, arme hipersonice și alte aeronave”.

Rusia, a adăugat președintele Putin, își rezervă dreptul de a utiliza arme nucleare și dacă Belarusul ar face obiectul unei agresiuni, inclusiv cu arme convenţionale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult