Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vladimir Putin a ordonat guvernului să ducă Rusia în primele 4 economii ale lumii. Ce termen a dat

Dictatorul Vladimir Putin a ordonat guvernului să ducă până în anul 2030 Rusia în primele 4 cele mai mari economii ale lumii în ceea ce privește puterea de cumpărare.

Președintele Vladimir Putin a instruit guvernul să asigure intrarea Rusiei în primele patru cele mai mari economii ale lumii în ceea ce privește PIB-ul la paritatea puterii de cumpărare, iar lista instrucțiunilor în urma adresei sale către Adunarea Federală din februarie este publicată pe site-ul Kremlinului, transmite marți TASS.

Guvernul trebuie să-i transmită șefului statului un prim raport cu privire la progresul situației până la 31 martie 2025 și apoi să facă rapoarte anuale.

Dictatorul vrea creșterea exporturilor non-energetice

Putin a ordonat guvernului să crească în special nivelul valorii adăugate brute în industria prelucrătoare cu cel puțin 40% până în 2030 față de 2022, să reducă ponderea importurilor în PIB la 17% și să crească exporturile de non-resurse și non-energie cu cel puțin două treimi.

De asemenea, guvernul ar trebui să reducă treptat numărul regiunilor cu capacitate fiscală scăzută, se arată în textul ordinului.

Citește și
vladimir putin
Vladimir Putin trimite la război încă 150.000 de ruși. Anunțul oficial al Kremlinului

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult