Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vladimir Putin a dat un nou ordin. Decizia luată în privința armei care face ravagii în Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, le-a transmis, luni, un nou ordin liderilor armatei ruse.

Putin a îndemnat, luni, la creșterea producției de drone, după ce a remarcat că utilizarea acestora s-a dovedit eficientă în războiul din Ucraina.

Potrivit președintelui rus, producătorii de drone au promis că vor crește producția. "Ei își îndeplinesc această promisiune, dar trebuie să o crească și mai mult", a adăugat Putin, potrivit agenției de presă Baha.

Remarcile vin în contextul în care utilizarea dronelor a crescut în războiul din Ucraina. În weekend, un petrolier rusesc a fost atacat în strâmtoarea Kerch de o dronă navală a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).

Companiile de armament din UE accelerează producția

De partea cealaltă, producătorii de arme din Europa Centrală se confruntă cu o creștere fără precedent a cererii pentru produsele lor, cea mai mare de la sfârşitul Războiului Rece.

Citește și
vladimir putin
Kremlinul anunță scorul cu care Putin va câștiga alegerile din 2024. ”Nu suntem o democrație, ci o birocrație costisitoare”

Pentru a face față acestei situații, companiile din Polonia și Republica Cehă iau măsuri pentru a rezolva problema lipsei acute de forță de muncă din regiune.

Războiul din Ucraina a sporit cererea pentru echipamente militare, ceea ce a determinat producătorii să accelereze producția pentru a satisface solicitările venite din Ucraina și din alte țări, care își măresc bugetele pentru apărare.

Industria armamentului din Europa Centrală a fabricat arme, obuze şi alte provizii militare în cel mai rapid ritm de la căderea Zidului Berlinului.

Asta deoarece companiile accelerează producţia pentru a aproviziona Ucraina şi pentru a răspunde cererii la nivel global, pe măsură ce ţările sporesc cheltuielile pentru apărare, notează Reuters.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult