Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vladimir Putin a amenințat în premieră că va livra arme unor țări terțe care ar putea lovi interesele occidentale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nepoftit la festivitățile din Normandia, liderul rus s-a răzbunat şi a lansat o nouă salvă de amenințări la adresa occidentalilor.

Într-un interviu de trei ore acordat mai multor jurnaliști occidentali, Vladimir Putin i-a avertizat pe aliații Ucrainei că armele nucleare rămân în discuţie. În plus, a făcut senin o sumedenie de afirmații care contrazic flagrant realitatea.

Vladimir Putin a amenințat în premieră că va livra arme unor țări terțe care ar putea lovi interesele occidentale.

„Dacă cineva consideră că este posibil să livreze Ucrainei arme cu raza lungă de acţiune pentru a lovi teritoriul nostru de ce nu am avea şi noi dreptul să livrăm armele noastre de același tip în regiuni ale lumii unde vor fi lovite instalațiile sensibile ale țărilor care acționează astfel împotriva Rusiei?, a spus președintele rus.

Putin nu a vrut să dezvăluie la ce țări se gândeşte când face asemenea afirmații. În schimb, şi-a reiterat ameninţările despre folosirea armelor nucleare.

„Dintr-un oarecare motiv, Occidentul crede că Rusia nu va folosi niciodată armele nucleare. Avem o doctrină nucleară, uitați-vă ce scrie în ea. Dacă acțiunile cuiva ne amenință suveranitatea și integritatea teritorială, considerăm că este posibil să folosim toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”, a mai spus el.

Tot mai aprins, Putin a apelat la tot soiul de artificii retorice în încercarea de a demonta speculaţiile cu privire la ambiţiile imperiale ale Rusiei.

„Au născocit ca Rusia vrea să atace NATO. Sunteţi idioţi, proşti ca noaptea? Cine a inventat această absurditate? Ar fi simple prostii dacă n-ar fi destinate să-şi prostească proprii cetăţeni? Nu avem niciun fel de ambiţii imperiale, credeţi-mă! Sunt nişte prostii! La fel şi presupusa ameninţare rusă împotriva ţărilor NATO şi a Europei. Analizaţi, vă rog, potenţialul NATO şi arsenalul Rusiei. Ne credeţi nebuni?”, a mai spus Putin.

La fel şi-a negat Moscova intenţiile de a ataca Ucraina şi înainte de 24 februarie 2022, când a invadat Ucraina. După care a anexat ilegal cinci regiuni ucrainene, despre care acelaşi Puţin susţine că au aparţinut imperiilor rus şi sovietic. În altă ordine de idei, de pe culmea autorităţii pe care i-o conferă cele 6 mandate succesive şi reprimarea nemiloasă a oricărei voci critice, Puţin şi-a permis să dea lecţii de democraţie şi stat de drept.

Vladimir Putin: „Este evident pentru întreaga lume că urmărirea penală a lui Trump, pe baza unor acuzații formulate cu privire la evenimente care au avut loc cu ani în urmă, fără dovezi directe, este pur și simplu utilizarea sistemului judiciar ca parte a unei lupte politice interne. După verdict, popularitatea domnului Trump a crescut cu vreo 6% după părerea mea, iar donaţiile primite au fost uriaşe. Asta înseamnă că americanii obişnuiţi nu au încredere în sistemul judiciar.”

Prin acest interviu aiuritor, Vladimir Putin s-a făcut văzut şi auzit în momentul în care liderii occidentali erau strânşi în Normandia, pentru festivităţi la care Rusia, în mod excepţional, nu a fost invitată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult