Modifica setarile cookie
Toate categoriile

”Visul meu e să cucerim Kievul și să mă mut cu familia acolo”. Anunț delirant de recrutare în Rusia: ”Este o zonă mișto”

Armata rusă a împânzit țara cu anunțuri de recrutare delirante, în condițiile în care Putin a dublat plățile pentru soldați, după declanșarea războiului din Ucraina.  

Într-un anunț de recrutare al armatei ruse care îți dă fiori, soldații discută despre visul lor de a „recuceri Kievul” și de a-și muta familiile în orașele ucrainene cucerite, scrie Insider.

”Ştii unde sunt dealurile Pechersk, la Kiev?”, întreabă un soldat pe altul, în timp ce perechea șerpuiește prin tranșee, încărcându-și armele și evitând focurile care se trag asupra lor, în cea mai recentă campanie publicitară a Forțelor Armate Ruse, menită să atragă noi recruți pentru frontul din Ucraina.

Citește și
război
Ucrainenii anunță că armata lui Putin le fură strategia de luptă: "Învață de la noi. Ne copiază tacticile"

Anunțurile de recrutare din partea armatei ruse sunt afișate vizibil pe mii de panouri publicitare, intercalate de-a lungul emisiunilor de televiziune și chiar distribuite în pamflete trecătorilor din zonele cu trafic pietonal intens.

Îndemnurile obsedante la încorporare au devenit practic greu de evitat de rușii de rând, oricât ar încerca aceștia să le ignore.

Reclamă la moarte: ”Alege orașul visurilor tale”

"Este în centrul orașului, mătușa mea locuiește acolo. Este o zonă mișto", răspunde în clipul publicitar al doilea membru al armatei ruse, în timp ce focuri de armă izbucnesc și explozii răsună în fundal.

”De ce?". Primul soldat țintește cu arma, spunând: "Am un vis. Vreau să-mi cumpăr un apartament acolo. Când războiul se va termina și vom recuceri Kievul, îmi voi muta familia acolo".

Pe măsură ce volumul muzicii crește, apare un titlu pe tot ecranul, care spune în rusă: „Alege orașul visurilor tale”.

Ostap Yarysh, corespondentul Pentagonului la Voice of America News, a adăugat subtitrări videoclipului rusesc și a distribuit clipul într-o postare pe X, spunând: „Vă rog să-mi spuneți mai multe că Rusia a început acest război pentru că se simțea amenințată de NATO”.

Rusia, care se luptă să recruteze soldați, și-a dublat suma pe care o oferea pentru plata trupelor de când a început invazia Ucrainei.

Într-o altă reclamă, care a fost difuzată la începutul acestui an, potențialilor recruți de vârstă militară li s-a spus să fie „oameni adevărați” și să se înscrie pentru a servi ca soldați contractuali în război – unde se estimează că au fost uciși până acum 120.000 de soldați.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult