Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Violența în stil mafiot este în creștere în aceeași regiune italiană în care liderii G7 urmează să se întâlnească

Premierul italian Giorgia Meloni a anunțat că reuniunea liderilor G7 va avea loc în regiunea Puglia, din sudul Italiei, ca parte a președinției țării sale a organizației economice.

În același timp anchetatorii locali urmăresc trei grupuri criminale despre care se presupune că se află în spatele unei creșteri a violenței la nivel local, scrie CNN.

Grupurile au crescut criminalitatea, potrivit raportului semestrial al Ministerului de Interne italian, publicat în ianuarie 2024.

Prevalența criminalității înregistrată „reflectă dinamismul echilibrelor și structurilor criminale marcate nu numai de conflicte între clanuri opuse, ci și de fricțiuni între clanuri”, se arată în raport.

Grupurile sunt ramuri ale sindicatului criminal Sacra Corona, centrate în jurul orașului Foggia și formate din familii criminale care se grupează în clanuri.

Spre deosebire de cea mai cunoscută Cosa Nostra din Sicilia, Camorra din Napoli și 'Ndrangheta din Calabria, care au o amprentă internațională mare, grupurile din Puglia lucrează în mare parte în Italia și Balcani, potrivit DIGOS (Divisione Investigazioni Generali e Operazioni Speciali), cea mai importantă unitate anti-terorism și anti-mafia din Italia.

Cu sediul în și în jurul orașelor de coastă Bari și Brindisi – în esență exact acolo unde cei mai puternici lideri ai lumii se vor întâlni între 13 și 15 iunie – grupurile se atacă reciproc la lumina zilei.

În ultimele luni, au existat mai multe crime în rândul clanurilor, potrivit rapoartelor presei locale.

Asta nu e tot. O servietă a fost găsită abandonată la o gară de lângă Bari conectată la sticle de lichid și un telefon mobil în martie. De atunci, aproape zilnic au fost primite amenințări cu bombă.

Au existat, de asemenea, raiduri armate ale bandelor criminale în vile din apropierea locului summit-ului – o stațiune exclusivă între Bari și Brindisi – și violențe flagrante între cele trei clanuri, a declarat șeful poliției locale Vittorio Pisani pentru CNN.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult