Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Viktor Orban: Comisia Europeană vrea să răstoarne guvernul, pentru ca Ungaria să intre în război

Viktor Orban a declarat că liderii Comisiei Europene vor să răstoarne guvernul ungar suveran și să-l înlocuiască cu un guvern ”bruxellit”, pentru a obliga astfel Ungaria să intre în război alături de Ucraina.  

”Liderii Comisiei Europene şi Partidului Popular European, Ursula von der Leyen şi Manfred Weber, doresc să răstoarne guvernul ungar suveran şi să-l înlocuiască cu un guvern "bruxellit"”, a declarat vineri premierul maghiar Viktor Orbán în emisiunea "Bună dimineaţa, Ungaria!" a postului public de radio Kossuth, transmite agenția Hirado.

Orban susține că ultima dezbatere din Parlamentul European a fost ”o dispută duşmănoasă care nu a ţinut cont de Europa, de europeni, rezumându-se la atacuri”. ”Din dezbatere a reieşit dorinţa de a răsturna guvernul ungar, în locul căruia socialiştii europeni vor să o vadă la guvernare pe Klára Dobrev, iar Partidul Popular European vor Partidul Tisza, condus de Péter Magyar”, a spus Viktor Orban la postul public de radio.

Prim-ministrul maghiar a afirmat ”că cele două părţi în cauză au şi declarat disponibilitatea de a realiza ceea ce cere Bruxelles-ul: Ungaria să participe la război alături de Ucraina, să dea arme şi bani din bugetul ungar; să sprijine politica de migraţie a Bruxelles-ului, ceea ce înseamnă să-i primească pe migranţi; să abroge legile privind protecţia familiei şi copilului şi să ia parte la războiul economic şi comercial”.

”Guvernul ”bruxellit” miroase a Uniunea Sovietică”

Conform lui Viktor Orban, ”cei care au luat parte la dezbatere au fost într-o stare avidă de sânge, nu au vrut să aibă o discuţie calmă, cumpătată, inteligentă cu privire la cele mai mari provocări cu care se confruntă Europa, ci au vrut o bătălie politică, bătaie, scandal şi s-au năpustit pe noi”.

Citește și
viktor orban
Viktor Orban dezvăluie ce ar fi făcut Ungaria dacă era atacată de Rusia

”Nu este acceptabil ca Bruxelles-ul să ne spună cum să trăim şi să-i trimită pe mercenarii săi pentru a pune în aplicare acest lucru. S-a mai întâmplat,ca cineva să ne spună din exterior cum să trăim, de aceasta ne-am descotorosit acum 30 de ani”, a adăugat premierul maghiar.

„Guvernul bruxellit care urmează să fie delegat de la Bruxelles în Ungaria miroase a birocraţie la fel ca socialismul şi Uniunea Sovietică”, a mai declarat Viktor Orban.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult