Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Premierul Ungariei, Viktor Orban, afirmă că invazia Rusiei în Ucraina este o "operaţiune militară", la fel ca Vladimir Putin

Premierul ungar, Viktor Orban, a calificat din nou invazia rusă a Ucrainei drept o "operaţiune militară", repetând formula folosită de Kremlin, scrie AFP, potrivit Agerpres.

"Este vorba despre o operaţiune militară atâta timp cât nu a există o declaraţie de război între cele două ţări", a declarat liderul naţionalist în cadrul conferinţei sale de presă anuale.

"Când ruşii vor declara război Ucrainei, atunci va fi război", a adăugat Viktor Orban. "Strict vorbind, să ne bucurăm câtă vreme nu este război. Dacă e război, este mobilizare generală şi nu doresc asta nimănui", a mai spus el.

Prim-ministrul ungar a fost întrebat despre motivul pentru care a calificat războiul drept o "operaţiune militară" în cursul întâlnirii sale cu preşedintele rus, Vladimir Putin, la Beijing, în octombrie.

Viktor Orban este singurul lider european care a păstrat legături strânse cu Kremlinul după ofensiva rusă din Ucraina.

Citește și
viktor orban vladimir putin
Declarațiile lui Viktor Orban după întâlnirea cu Vladimir Putin, în China. „Suntem singurii care vorbim în favoarea păcii”

Orban şi Putin s-au întâlnit la Beijing pe 17 octombrie pentru a discuta despre cooperarea energetică.

La începutul lui decembrie, Orban a făcut uz de dreptul său de veto în cadrul UE pentru a bloca un ajutor european de 50 de miliarde de euro în favoarea Kievului.

El s-a abţinut de la vot în legătură cu decizia de a deschide negocieri privind aderarea Ucrainei la UE, spunând că se opune acesteia, dar că alţi lideri europeni l-au convins să nu o blocheze.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult