Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Viktor Orban a criticat UE în conferința comună cu Recep Erdogan

Vizita preşedintelui turc Recep Erdogan la Budapesta i-a dat lui Viktor Orban un nou prilej de a critica Uniunea Europeană.

Bruxelles-ul a fost "nesincer" cu Turcia, în eforturile acestei țări de a se alătura blocului comunitar, a declarat premierul maghiar, cu musafirul alături.

După ce l-a primit pe Erdogan cu toate onorurile, Viktor Orban a profitat de conferinţa de presă comună pentru a critica de zor Uniunea Europeană, pe care o consideră nedemocratică.

"Europa şi noi trebuie să ne hotărâm ce vrem. Dacă ne dorim să fim un actor important pe scena politică internaţională, trebuie să găsim o cale de a coopera cu Turcia. Ceea ce facem acum este nesincer”, a spus premierul ungar.

În plus, Orban a salutat stabilitatea oferită de regimul turc. Așa că Erdogan nu a auzit în Ungaria reproșurile obișnuite despre drepturile omului și democrație.

Citește și
Recep Tayyip Erdogan
Erdogan acuză Statele Unite că folosesc șantajul, în locul dialogului

Erdogan a vorbit, în schimb, despre cazul jurnalistului saudit dat dispărut săptămâna trecută, după ce a intrat în clădirea consulatului ţării sale, din Istanbul. Jamal Khashoggi, un critic al regimului de la Riad, a fost filmat de camerele de supraveghere din zonă, la intrarea în reprezentanta diplomatică. Bărbatul trebuia să îşi ia de acolo documentele necesare pentru a se recăsători. De atunci, nu se mai ştie nimic despre soarta lui, iar cele mai sumbre ipoteze vorbesc despre un asasinat.

”Trebuie să ajungem cât mai curând la o concluzie, oficialii consulatului saudit nu pot să se salveze spunând doar că a părăsit clădirea.Trebuie să ne şi aducă dovezi în acest sens", a spus președintele Turciei. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult