Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO: Trump a vizitat o fabrică de măști de protecție, fără să poarte mască de protecție

Your browser doesn't support HTML5 video.

Președintele Donald Trump nu a purtat o mască de protecție - așa cum recomandă oficialii din domeniul sănătății pentru a ajuta la prevenirea răspândirii COVID-19 - în timpul vizitei pe care a făcut-o într-o fabrică de măști de protecție.

În timp ce Trump a vizitat fabrica Honeywell din Phoenix, Arizona, care produce măști N95 pentru guvern, el și alți oficiali au purtat ochelari de siguranță, dar nu au avut și măști.

Mai mult decât atât, la un moment dat, în difuzoarele fabricii s-a auzit o melodie cântată de trupa Guns N 'Roses, care se numește, în mod sugestiv, „Live and Let Die” - al cărui înțeles poate fi asociat cu expresia românească ”pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești”.

Trump a vorbit și cu un muncitor care purta o mască, însă discuția abia a putut fi auzită, potrivit publicației Rolling Stone. Președintele a întrebat câte măști au fost făcute într-o zi, dar răspunsul lucrătorului este greu de înțeles. După aceea, Trump arată degetul mare de la mână în fața camerei, în semn de OK.

Pe de altă parte, un panou din fabrică preciza că, în fabrică, trebuie prtate măștile de protecție.

Citește și
donald trump
SUA vor prezenta un raport privind originea coronavirusului. Anunțul lui Trump

Trump, care la începutul pandemiei era împotriva folosirii măștilor, a refuzat să le poarte, în ciuda sfaturilor experților în domeniul sănătății, care recomandă tuturor să facă acest lucru. Deși a spus reporterilor, înainte de vizită, că va purta o mască dacă ar fi obligatoriu la fabrică, un oficial al Casei Albe a declarat că reprezentanții fabricii au spus că măștile nu trebuie să fie purtate, potrivit CNBC.

În aprilie, vicepreședintele Mike Pence, care este șeful grupului de lucru privind Covid-19 la Casa Albă, a ignorat politica lui Mayo Clinic de utilizare a măștilor de protecție. Mai mult, Pence a vizitat unități medicale, precum și pacienți, fără să poarte mască.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult