Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Orașul fantomă. Cum arată acum o tabără din Fâșia Gaza, după retragerea soldaților Israelului: haos și ruine

Your browser doesn't support HTML5 video.

Locuitorii din tabăra al-Maghazi din centrul Fâșiei Gaza au găsit doar distrugeri la întoarcerea lor acasă, după retragerea forțelor israeliene, în urmă cu câteva zile.

La începutul acestei luni, armata israeliană le-a ordonat rezidenților taberei să evacueze zona și să se îndrepte spre adăposturile din Deir al-Balah, avertizând că tabăra este o "zonă de luptă periculoasă".

Imaginile filmate de televiziuni au arătat haosul pe scară largă și distrugerea totală a clădirilor și a drumurilor din tabără, care acum poate fi accesată doar mergând pe jos.

Ministerul Sănătății din Gaza a anunțat duminică, într-un comunicat, că numărul deceselor cauzate de războiul israelian asupra fâșiei - din 7 octombrie și până acum - a crescut la 25.105, în timp ce numărul răniților este de 62.681.

Citește și
Khan Younis
Cele mai sângeroase lupte din Gaza. Forţele israeliene au pătruns într-un spital din Khan Younis şi au înconjurat un altul

În total, 178 de persoane au fost ucise și 293 rănite în ultimele 24 de ore, potrivit comunicatului. De asemenea, acesta a precizat că victimele sunt încă prinse sub dărâmături și sunt inaccesibile pentru ambulanțe și echipaje ale protecției civile.

Ashraf al-Qudra, purtătorul de cuvânt al ministerului, a declarat că situația din Fâșia Gaza este "catastrofală și dureroasă".

"Israelul sugrumă și distruge în mod deliberat sistemul de sănătate și îl menține într-o stare de colaps, în timp ce echipele medicale nu pot ține pasul cu tipul și numărul victimelor zilnice", a adăugat el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult