Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. O femeie a învățat să scrie și să citească la vârsta de 104 ani

Kuttiyamma, o femeie de 104 ani din statul Kerala, din sudul Indiei, și-a dorit mereu să meargă la școală. Dar s-a căsătorit când era foarte tânără, iar îndatoririle casnice au împiedicat-o să-și îndeplinească visul.

Recent, visul bătrânei a devenit realitate. Guvernul indian a lansat un program național de alfabetizare iar Kuttiyamma s-a înscris imediat. Astfel, ea a învățat să scrie și să citească, ceea ce își dorea încă din copilărie, informează BBC.

La testul final, bătrâna a obținut un scor foarte bun: 89 de puncte din 100 posibile.

„Întotdeauna mi-am dorit să învăț, dar nu am reușit, pentru că a trebuit să mă ocup de treburi casnice. Nici frații mei nu au fost la școală. Aveam 16 ani când părinții mei m-au căsătorit. Aveam foarte multă treabă acasă și nu am putut să mă duc nicăieri și nici nu am putut să învăț. Mi-am dorit să mă fac învățătoare, dar nu a fost posibil, pentru că nu am fost la școală”, a declarat femeia.

Citește și
O femeie din Botoșani și-a bătut soacra până a băgat-o în spital din cauza unor comentarii de pe Facebook
O femeie din Botoșani și-a bătut soacra până a băgat-o în spital din cauza unor comentarii de pe Facebook

Ea a mai spus că examenul nu i s-a părut complicat. Noul vis al bătrânei e să trăiască suficient cât să-și vadă nepoții cu studiile finalizate și cu locuri de muncă.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult