Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Momentul în care un steag al Rusiei este aruncat pe jos în regiunea Kursk: ”Este istoric, Glorie Ucrainei!”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Jurnaliștii de la televiziunea ucraineană 1 Plus 1 au surprins cu camerele de filmat momentul în care soldații ucraineni aruncă steagul Rusiei de pe o clădire din regiunea rusească Kursk, care a fost atacată recent de Ucraina.

Mai exact, momentul a fost filmat în orașul Sudzha din regiunea rusească Kursk.

"Iar acum suntem în Sudzha, un moment istoric în care tricolorul rusesc cade la pământ: "Glorie Ucrainei! Glorie eroilor"!” - spune corespondentul televiziunii ucrainene Natalia Nahorna.

În continuare, jurnaliștii prezintă imagini din regiunea rusească Kursk.

”Vedeți cum trăiesc acolo oamenii care au fost abandonați de autoritățile ruse și cum militarii ucraineni agață drapelul în orașul Sudzha, cum arată coloanele rusești arse.” - mai spun aceștia.

Citește și
Belgorod
Rușii au declarat stare de urgență în Belgorod din cauza incursiunii ucrainene. Peste 120.000 de oameni evacuați din Kursk

De asemenea, sunt arătate imagini cu armata ucraineană, care împarte ajutoare localnicilor ruși care au rămas în orașul cucerit de ucraineni.

Locanic rus: "Ei (rușii) au plecat pur și simplu cu toții. Nici măcar nu au anunțat evacuarea. Pur și simplu și-au făcut bagajele și au plecat. Și sunt atât de mulți oameni care au rămas fără mijloace de subzistență. Fără apă, fără hrană".

Panică în orașul rusesc Belgorod: ”Vin ucrainenii!”

Regiunea de frontieră rusă Belgorod a declarat miercuri stare de urgență după noile atacuri ale forțelor ucrainene, Kievul revendicând controlul a sute de kilometri pătrați de teritoriu rusesc după rara sa incursiune transfrontalieră.

"Situația din regiunea Belgorod continuă să fie extrem de dificilă și tensionată", a declarat guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, într-un mesaj video publicat pe contul său de Telegram.

"Bombardamentele zilnice ale forțelor armate ucrainene au distrus case, au rănit, au ucis civili. Prin urmare, luăm o decizie. Începând de astăzi, în întreaga regiune Belgorod, pentru a oferi protecție suplimentară populației, pentru a oferi sprijin suplimentar victimelor, declarăm o urgență regională cu un apel ulterior la comisia guvernamentală cu o cerere de a declara o urgență federală. Continuăm să ne ducem copiii în afara regiunii, în tabere medicale sigure pentru copii. Acum sunt 5.000 de copii acolo. De la începutul anului, 33.33.000 de copii din Belgorod s-au odihnit. O zi bună tuturor, sănătate și bunătate" - a transmis guvernatorul.

Anunțul a venit după ce Belgorod a început evacuările, luni, ca urmare a înaintărilor armatei ucrainene pe teritoriul rusesc, după incursiunea surpriză a Kievului în regiunea vecină Kursk, săptămâna trecută.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult