Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Imagini impresionante în Timorul de Est. Papa Francisc a ținut o slujbă publică uriașă în fața a sute de mii de oameni

Your browser doesn't support HTML5 video.

Papa Francisc a condus, marți, o slujbă publică uriașă în Timorul de Est, într-un parc aflat pe malul mării. Astfel, Pontiful și-a continuat vizita istorică într-una dintre cele mai tinere și mai sărace țări din lume. 

Sfânta Liturghie a avut loc pe același teren unde Sfântul Ioan Paul al II-lea a celebrat o liturghie în timpul luptei acestei națiuni pentru independența față de Indonezia.

Parcul Tasitolu s-a transformat într-o mare de umbrele galbene și albe - culorile steagului Sfântului Scaun - în timp ce timorenii se protejau de soarele de după-amiază - notează Associated Press.

Suveranul pontif a călcat pe urmele lui Ioan Paul al XVI-lea pentru a încuraja această națiune, la două decenii după ce a devenit independentă, în 2002. Cei din Timorul de Est sunt profund credincioși - teritoriul a fost în majoritate catolic încă de la sosirea exploratorilor portughezi la începutul anilor 1500, iar în prezent aproximativ 97% din populație este catolică.

Citește și
Papa Francisc
Kievul nu se aștepta la asta. Ce a spus Papa Francisc despre interzicerea Bisericii Ortodoxe Ucrainene afiliată Moscovei

Francisc a încurajat Timorul de Est pentru progresele pe care le-a realizat de la independența sa și încearcă să încurajeze această țară să își consolideze instituțiile publice și să aibă grijă de cei mai săraci și mai vulnerabili.

Peste 300.000 de credincioși au participat la celebrarea euharistică, inclusiv câteva mii care locuiesc în apropierea graniței cu Timorul de Vest din Indonezia, partea vestică a insulei Timor.

Mulțimea a așteptat sub o mare de umbrele galbene și albe, culorile Sfântului Scaun, căutând să se adăpostească de soarele arzător.

Timorul de Est rămâne una dintre cele mai sărace țări. Aproximativ 42% din cei 1,3 milioane de locuitori trăiesc sub pragul sărăciei, potrivit Programului de dezvoltare al ONU.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult