Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO cu explozia care a ucis soldați SUA în Siria. Trump s-a lăudat că a învins

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un atentat sinucigaş comis miercuri la Minbej, în nordul Siriei, de gruparea Statul Islamic (SI) împotriva coaliţiei anti-jihadiste conduse de Washington s-a soldat cu moartea a 16 persoane.

Patru dintre aceste victime sunt soldați americani.

Atentatul a avut loc la câteva săptămâni după ce preşedintele Donald Trump a afirmat că Statul Islamic a fost învins în Siria şi că retrage trupele americane din zonă, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Un oficial american a declarat sub rezerva anonimatului că 4 militari americani au fost ucişi şi alţi 3 au fost răniţi în explozia de la Minbej, revendicată de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Citește și
isis
Unul dintre cei mai temuți lideri ISIS a fost ucis în Afganistan

Potrivit altor surse, doar 2 militari americani ar fi fost ucişi în atentat.

Coaliţia condusă de SUA care luptă împotriva grupării islamiste în Siria a declarat că "militari americani au fost ucişi într-o explozie în timp ce se aflau într-o misiune de patrulare".

Atacul, produs în oraşul Manbij, controlat de rebelii care se opun preşedintelui sirian Bashar al-Assad, este cel mai sângeros pentru forţele americane de la desfăşurarea acestora în Siria în 2015.

Potrivit New York Times, explozia s-a produs în timp ce soldații - aflați în patrulare - se aflau într-un restaurant, unde se opriseră ca să mănânce.

Luna trecută, preşedintele Donald Trump a anunţat că va retrage toţi cei 2.000 de militari americani din Siria, după ce a afirmat că Statul Islamic a fost învins în această ţară.

Anunţul a condus la demisia ministrului apărării Jim Mattis, i-a luat prin suprindere pe aliaţi şi a stârnit îngrijorări în legătură cu declanşarea unei ofensive militare a Turciei împotriva forţelor kurde sprijinite de SUA în nordul Siriei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult