Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Cer apocaliptic în orașul Zhoushan din China. Oamenii au început să adune provizii și avertizează că vor fi accidente

Un filmuleț dintr-un oraș învecinat cu Shanghai a arătat cerul având culoarea roșie, trezind panică printre locuitori la vederea naturii apocaliptice.

Unii chinezi din orașul-port Zhoushan au crezut că ar fi fost vorba de un incendiu scăpat de sub control.

Un internaut pe platforma de socializare Douyin a spus că a „început să adune provizii”, iar altul a avertizat că „se vor întâmpla accidente”, conform Daily Mail.

 

Posibile explicații pentru cerul roșu de lângă Shanghai

Alți comentatori din mediul online au spus că evenimentul neobișnuit ar fi putut fi cauzat de particule din erupția vulcanică a Tonga în ianuarie anul acesta.

Însă Biroul Meteorologic Zhoushan a explicat că fenomentul a fost cauzat de condiții meteorologice bune, pentru că „mai multă apă în atmosferă formează aerosoli care se refractează și împrăștie lumina bărcilor de pescuit”, conform Global Times.

Ce ar însemna o furtună geomagnetică pentru planetă

Între timp, cercetătorii au spus că lumina ar fi fost cauzată de furtuni geomagnetice, cauzate de erupții solare care s-au lovit de magnetosfera Pământului, însă presa de stat din China a declarat că activitatea solară și cea geomagnetică au fost liniștite și că nu ar fi fost anomalii semnificative.

Superfurtuna solară din 1859, supranumită Evenimentul Carrington, a fost cea mai puternică furtună geomagnetică întregistrată vreodată, zapând firele telegrafice și făcând hârtiile să ia foc.

Evenimentul a trezit temeri în acest sens, întrucât o furtună geomagnetică în prezent ar putea afecta rețelele electrice din toată lumea, lăsând milioane de oameni fără lumină sau electricitate.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult