Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Viața Reginei Elisabeta a II-a în cifre. Câți câini din rasa ei preferată a avut. FOTO

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a născut pe 21 aprilie 1926 la ora 2:40 dimineața.

Aceasta s-a născut la adresa: strada Bruton, numărul 17, Londra, potrivit CNN.

Regina, care avea înălțimea de 1.64m, a fost primul monarh care a permis televiziunilor să filmeze în interiorul clădirilor regale.

Aceasta a avut peste 30 de câini Corgi de-a lungul vieții, întrucât era rasa ei preferată.

Regina Elisabeta a II-a a servit Marea Britanie pentru cea mai lungă perioadă de timp

Elisabeta a II-a a fost unul dintre doar șase monarhi care au servit Marea Britanie pentru mai bine de 50 de ani. Ea a fost monarhul care i-a servit pe britanici pentru cea mai mare perioadă de timp: 70 de ani, astfel că în 2022 a sărbătorit Jubileul de Platină.

Prin comparație, Victoria a fost în fruntea țării timp de 63 de ani, George al III-lea timp de 59 de ani, James al VI-lea timp de 57 de ani, Henry al III-lea timp de 56 de ani, iar Edward al III-lea timp de 50 de ani și cinci luni.

Citește și
Printul William si Kate Middleton
Prințul William și Kate Middleton și-au schimbat numele pe rețelele de socializare. Ce titluri au primit după moartea Reginei

Pe timpul Reginei Elisabeta a II-a au servit 15 premieri în Marea Britanie: Winston Churchill, Anthony Eden, Harold Macmillan, Alec Douglas-Home, Harold Wilson, Edward Heath, James Callaghan, Margaret Thatcher, John Major, Tony Blair, Gordon Brown, David Cameron, Theresa May, Boris Johnson și actualul prim-ministru, Liz Truss.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult